Bravčové Lo Mein

s oranžovou paprikou a zelenou fazuľkou

Už je to dosť dávno kedy sme sem pridali recept na Lo Mein rezance. A aj preto sme si povedali, že také skvelé jedlo si zaslúži pokračovanie. Pripravili sme si pre vás bravčové Lo Mein. Lingiune, bravčové plece, zelenina a zázvor. To je skoro všetko, čo budeme potrebovať. Vyskúšate túto novú verziu aj vy?

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
3189 kJ /
762 kcal
797 kJ /
190 kcal

Tuky

36 g

9,0 g

nasýtené mastné kyseliny

1 g

0,3 g

nenasýtené mastné kyseliny

2 g

0,5 g

Sacharidy

67 g

16,8 g

Cukry

7 g

1,8 g

Vláknina

4 g

1,0 g

Bielkoviny

42 g

10,5 g

Čas

35 minút

Suroviny na 2 porcie

Bravčové plece* (g)

300

Cesnak (strúčik)

3

Kokosový olej* (g)

10

Kukuričný škrob (g)

5

Linguine (g)

140

Med (g)

5

Oranžová paprika (ks)

1

Ryžový ocot (ml)

10

Sezamový olej (ml)

5

Sójová omáčka (ml)

20

Zázvor (g)

40

Zelená fazuľka* (g)

150

Drvené chilli

 

Soľ

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

13. Vlčí bôb a výrobky z neho

Postup

cestoviny v hrnci

Do osolenej vriacej vody vložíme cestoviny a varíme asi 7 minút. Následne ich scedíme a odložíme nabok.

omacka

V malej miske spolu zmiešame sójovú omáčku, ryžový ocot, med, sezamový olej, škrob a chilli. Dôkladne premiešame a odložíme na neskôr.

cesnak, zazvor, paprika

Zázvor očistíme a nastrúhame, cesnak očistíme a prelisujeme, papriku zbavíme jadierok a nakrájame na pásiky.

nakrajane maso

Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na rezance. V panvici rozpálime polovicu kokosového oleja a opečieme na ňom bravčové plece, dokým nie je ružové – asi 5 minút. Vyberieme ho z panvice a presunieme na tanier.

cestoviny s masom

Do panvice po mäse dáme zvyšok kokosového oleja a opečieme na ňom zázvor, cesnak, papriku a zelenú fazuľku. Varíme asi 5 minút. Následne ku zelenine pridáme predpečené mäso, cestovinu a podlejeme omáčkou z druhého kroku.

lo mein

Obsah panvice premiešame a varíme ešte asi 3 minúty. Nakoniec cestoviny rozdelíme do tanierov a môžeme jesť. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Bravčové Lo Mein s oranžovou paprikou a zelenou fazuľkou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 762 kcal / 190 kcal, Tuky: 36 g / 9,0 g, Sacharidy: 67 g / 16,8 g, Bielkoviny: 42 g / 10,5 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Bravčové plece, Cesnak, Kokosový olej, Kukuričný škrob, Linguine, Med, Oranžová paprika, Ryžový ocot, Sezamový olej, Sójová omáčka, Zázvor, Zelená fazuľka, Drvené chilli, Soľ

5.89

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *