Citrónovo-kaparové linguine

s opečeným tofu, zelenou fazuľkou a petržlenovou vňaťou

Človeku sa ani nechce veriť, koľko bielkovín sa zmestí do vegánskych jedál. Presne tak! Nepoužili sme žiadne mäso, ani živočíšne výrobky a predsa máme v jednej porcií až 42 gramov proteínov. Potešíme aj časť ľudí, ktorá sa snaží vyhnúť laktóze, pretože v tomto jedle žiadnu nenájdu. Vyskúšate ho aj vy?

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2816 kJ /
673 kcal
782 kJ /
186 kcal

Tuky

27 g

7,5 g

nasýtené mastné kyseliny

4 g

1,1 g

nenasýtené mastné kyseliny

6 g

1,7 g

Sacharidy

63 g

17,5 g

Cukry

6 g

1,6 g

Vláknina

4 g

1,1 g

Bielkoviny

42 g

11,7 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Cesnak (strúčik)

2

Citrón (ks)

1

Kapary* (g)

20

Olivový olej (ml)

20

Oranžová paprika (ks)

1

Polohrubá múka (g)

10

Linguine (g)

140

Tofu* (g)

300

Zelená fazuľka* (g)

100

Petržlenová vňať

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

6. Sójové zrná a výrobky z nich

Postup

tofu v panvici

V hlbokom tanieri spolu zmiešame polovicu múky a čierne korenie. Tofu pritlačením o podložku zbavíme nadbytočnej tekutiny. Rozrežeme ich na tenšie plátky a prekrojíme na trojuholníky. Obalíme ich múkou a na polovici oleja ich opekáme asi 3 minúty z každej strany.

uvarene cestoviny

Do osolenej vriacej vody dáme variť cestovinu. Varíme ju asi 5 minút. Následne ju scedíme, premyjeme studenou vodou a necháme odkvapkať.

cesnak s mukou v panvici

Na zvyšku oleja opečieme v panvici po tofu prelisovaný cesnak a múku 30 sekúnd. Zalejeme 300 ml vody (2 porcie), kôrou a šťavou z  polovice citróna, pridáme kapary, soľ a čierne korenie. Premiešame a varíme asi 3 minúty.

pridame zeleninu do panvice

Do panvice ďalej pridáme zelenú fazuľku a na tenké pásiky nakrájanú a semienok zbavenú papriku. Premiešame a varíme asi 5 minút.

pridame cestoviny do panvice

Nakoniec do panvice pridáme aj uvarené cestoviny a nadrobno nasekanú petržlenovú vňať. Premiešame a varíme ešte 3 minúty.

Citrónovo-kaparové linguine s opečeným tofu

Zmes z panvice rozdelíme do tanierov, pridáme opečené tofu a pokvapkáme zvyškom citrónovej šťavy. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Citrónovo-kaparové linguine s opečeným tofu, zelenou fazuľkou a petržlenovou vňaťou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 673 kcal / 186 kcal, Tuky: 27 g / 7,5 g, Sacharidy: 63 g  / 17,5 g, Bielkoviny: 42 g / 11,7 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Cesnak, Citrón, Kapary, Olivový olej, Oranžová paprika, Polohrubá múka, Linguine, Tofu, Zelená fazuľka, Petržlenová vňať, Soľ, Čierne korenie

Ak všetky suroviny nepotrebujete, môžete si vybrať zo zoznamu, ktoré Vám prinesieme domov.

5.49

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *