Citrónovo-oreganový losos

so spanakorizo (gréckou špenátovou ryžou) a tzatziki

Spanakorizo. To je slovo, ktoré sa dnes naučíme. Je to ryža, ktorú kombinujeme s cibuľu, cesnakom, kôprom, špenátom a parmezánom. Skvelý nápad na varenie. Neostávajme pri zemi. Pripravíme si aj vlastné tzatziki s kôprom. Výborná ryža s domácou omáčkou. Už nám chyba len ryba, ktorú si upečieme s oreganom a kúskami citróna.

    #hviezdoukuchyne

losos s tzatziki

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2578 kJ / 616 kcal
781 kJ / 186 kcal

Tuky

34 g

10,3 g

nasýtené mastné kyseliny

6 g

1,8 g

nenasýtené mastné kyseliny

10 g

3,0 g

Sacharidy

42 g

12,7 g

Cukry

3 g

0,9 g

Vláknina

3 g

0,9 g

Bielkoviny

32 g

9,7 g

Čas

35 minút

Suroviny na 2 porcie

Špenát baby (g)

150

Basmati ryža (g)

100

Uhorka (ks)

0,5

Cesnak (strúčik)

3

Citrón (ks)

0,5

Parmezán* (g)

30

Grécky jogurt* (g)

80

Losos* (g)

200

Olivový olej (ml)

20

Kôpor 

 

Sušené oregáno

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

4. Ryby a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

Postup

cibula s cesnakom

Zapneme rúru na 220 stupňov. Uhorku umyjeme, očistíme, rozdelíme pozdĺžne na čtvrtiny a nakrájame na tenké pásiky. Presunieme do sytka, posolíme a necháme odkvapkať. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Cesnak očistíme a prelisujeme.

spenat v panvici

V hrnci rozpálime tretinu oleja a opekáme polovicu cesnaku s cibuľou asi 3 minúty. Nasekáme kôpor a nakrájame špenát. Pridáme do hrnca ryžu, polovicu kôpru, 400 ml vody (2 porcie), soľ a čierne korenie. Po kúskoch pridávame špenát. Privedieme k varu, stíšime plameň a varíme. Keď zmes pripomína tekutejšie rizoto, môžeme ho odstaviť a prikryť pokrievkou. 

losos s citronom

Lososa umyjeme a osušíme. Umiestníme ho kožou na papier na pečenie, potrieme olivovým olejom, osolíme, okoreníme čiernym korením a oreganom. Pokryjeme citrónom a pečieme. Rybu pečieme asi 12 minút.

uhorka s koprom

V miske zmiešame cesnak, grécky jogurt, soľ, čierne korenie a kôpor. Ochutnáme a poprípade dochutíme korením a soľou. Papierovou utierkou zbavíme uhorku poslednej vlhosti a vmiešame do jogurtovej zmesi. 

parmezan s ryzou

Kým je ešte zmes špenátu a ryže ešte horúca, prisypeme ku nej skoro celý parmezán, premiešame a necháme pod pokrievkou rozpustiť.

losos s tzatziki

Lososa rozdelíme do tanierov a podávame spoločne so špenátovo-parmezánovou ryžou a domácim tzatziki. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Citrónovo-oreganový losos so spanakorizo (gréckou špenátovou ryžou) a tzatziki

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 616 kcal / 186 kcal, Tuky: 34 g / 10.3 g, Sacharidy: 42 g / 12,7 g, Bielkoviny: 32 g / 9,7 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Basmati ryža, Cesnak, Citrón, Grécky jogurt, Losos, Olivový olej, Parmezán, Špenát baby, Uhorka, Kôpor, Oregano, Soľ, Čierne korenie

7.89

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Ak si vytvoríte objednávku do stredy 12:00 -> balík vám pošleme vo štvrtok s doručením v piatok
Ak si vytvoríte objednávku do nedele 12:00 -> balík vám pošleme v pondelok s doručením v utorok
Doručovanie počas sviatkov nájdete na tomto odkaze.
Cena bez surovín
Cena za objednané suroviny
Celková suma

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *