Domáci hamburger

so syrom, slaninkou a batatovými hranolkami

Kto z nás nemá rád hamburger? Existuje mnoho miest, kam si môžeme ísť vychutnať burgre od výmyslu sveta, ale čo tak skúsiť jeden u seba doma? Poriadny kus mäsa doplnený karamelizovanou cibuľkou a opraženou slaninkou. Nie je nad čím rozmýšlať. Navyše, ak žemle ešte potrieme omáčkou špeciálne vyrobenou na burgre, môžete si byť istí, že sa stanete #hviezdoukuchyne.

Domáci hamburger

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
6260 kJ / 1496 kcal
1000 kJ / 239 kcal

Tuky

106 g

15 g

nasýtené mastné kyseliny

28 g

3,9 g

nenasýtené mastné kyseliny

0 g

0 g

Sacharidy

87 g

12,3 g

Cukry

14 g

2 g

Vláknina

9 g

1,2 g

Bielkoviny

49 g

7 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie
Hovädzie mleté mäso*(g)

400

Cibuľa (ks)

1

Trstinový cukor (g)

20

Tmavé balsamico (ml)

15

Repkový olej  (ml)

50

Oravská slanina* (g)

100

Cheddar* (g)

40

Bataty (g)

400

Paradajka (ks)

1

Rukola (g)

20

Ľadový šalát (g)

100

Soľ, čierne korenie 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

Postup

burger

Najlepšie šťavnaté burgre sa pripravujú z mierne mastnejšieho mäsa. Na jednu porciu použijeme 200g mäsa, ktoré v miske zmiešame so soľou a čiernym korením. Vytvarujeme placku s priemerom žemle a urobíme do stredu dierku. Necháme odležať 15 minút v chladničke. 

burger a cibula

Rozpálime olej na panvici a pridáme mäso. Kým sa mäso pečie, tak môžeme do tej istej alebo vedľajšej panvice na oleji pridať na drobno nakrájanú červenú cibuľku. Po 2 minútach pridáme cukor, zamiešame. O 2 minúty pridáme balsamico, zamiešame a varíme.

slanina v panvici

Mäsko sa pečie približne 7 minút z každej strany, záleží od hrúbky. Keď je už pripravené, nemalo by byť v strede ružové. Hotové burgre dáme dole z panvice a pridáme opražiť slaninku pekne do hneda z každej strany. Suroviny potom dáme dole z panvice, aby sa nepripálili. 

zemle v rure

Čo by to bol za burger bez voňavej chrumkavej žemle? Rozpálime rúru a mierne ich opečieme. Ak máme chvíľu čas, môžeme počas toho nakrájať bataty na hranolky a dať ich do mikrovlnky na 7-8 minút.

burger so syrom

Na panvici nám ostalo ešte masti zo slaniny a mäsa, a tak to využijeme. Vrátime tam mäso a položíme na neho plátok cheddaru, kým sa pekne nerozpustí. Všetko je pripravené, môžeme ísť servírovať.

hamburger

Teraz už záleží na každom z nás, ako si to rád naštylizuje. My sme išli v tomto poradí, žemľa, dresing, mäso, paradajka, slanina, cibuľka, rukola, dresing a žemľa. Vedľa toho hranolky a majonéza. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov.

Domácí hamburger so syrom, slaninkou a batatovými hranolkami

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 1496 kcal / 239 kcal, Tuky: 106 g / 15 g, Sacharidy: 87 g / 12,3 g, Bielkoviny: 49 g / 7 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Basmati ryža, Cícer, Kyslá smotana, Olivový olej, Paradajka, Pretlak paradajkový, Žltá cibuľa, Paprika sladká mletá, Kajenské korenie, Soľ, Čierne korenie

7.99

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Vyberajte podľa kategórií

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *