...

Stačí uvariť

Grécky hubový burger

s olivovým základom a krémovým šalátom

Hamburger bez mäsa. Čo to je? Je to “in”. A my sme “in”. Mnoho náhrad mäsa už bolo vymyslených. Väčšinou to “mäso” v hamburgeroch bez mäsa tvorí zmes fazulí a strukovín. My nepôjdeme ani touto cestou. Náš krémový základ budeme potrebovať olivy a jogurt, “mäso sa bude skladať z húb a fety” a na vrch už klasickyparadajka a šalát. Namiesto hranoliek doplníme sušene paradajky, fetu a jogurt.

    #hviezdoukuchyne

hubovy burger

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2176 kJ / 520 kcal
725 kJ / 173 kcal

Tuky

32 g

10,7 g

nasýtené mastné kyseliny

14 g

2,7 g

nenasýtené mastné kyseliny

7 g

2,3 g

Sacharidy

36 g

12,0 g

Cukry

6 g

2,0 g

Vláknina

3 g

1,0 g

Bielkoviny

21 g

7,8 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Rímsky šalát (ks)

0,5

Feta* (g)

100

Uhorka (ks)

0,5

Kalamata olivy (g)

50

Citrón (ks)

0,5

Grécky jogurt* (g)

150

Huby Portobello (ks)

2

Sušené paradajky (g)

40

Kaiserka (ks)

2

Olivový olej (ml)

10

Paradajka (ks)

1

Oregano 

 

Cesnakový prášok 

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

8. Orechy a výrobky z nich

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

huby na plechu

Zapneme rúru na 220 stupňov. Huby umyjeme, osusušíme a zbavíme nožíkom stopky a lyžičkou podhubia. Osolíme, okoreníme a omastíme polovicou olivového oleja. Položíme ich vydlabanou stranou dole a pečieme 5 minút. 

olivy s jogurtom

Medzitým si pripravíme hamburgerový základ. V miske spolu zmiešame 2 tretiny jogurtu, kôru z citróna, nadrobno nakrájané olivy, soľ, čierne korenie a granulovaný cesnak.

huby plnene syrom

Keď nám huby zmäakli, opatrne ich otočíme a naplníme polovicou nadrobenej fety. Vrátime naspäť do rúry na ďalších 5 minút.

zaklad pre salat

V stredne veľkej miske vytvoríme základ na šalát. Ten tvorí zvyšok nadrobenej fety, nadrobno nakrájané sušené paradajky, zvyšok gréckeho jogurtu, šťava z citróna, olivový olej, oregano, soľ a čierne korenie.

salat

Do tej istej misky postupne pridáme očistenú a nakrájanú uhorku, polovicu paradajky nakrájanej na kocky a takmer celý šalát (pár listov si necháme do žemle). Pečivo môžeme opiecť, ale nemusíme.

Hubovy burger

Pečivo rozpolíme. Na spodnú. časť natrieme jogurtovo-olivovú zmes, na ňu uložíme hubu s fetou a prikryjeme plátkom paradajky a šalátu. Uzavrieme druhou polovicou pečiva a podávame so šalátom. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Grécky hubový burger s olivovým základom a krémovým šalátom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 520 kcal / 173 kcal, Tuky: 32 g / 10,7 g, Sacharidy: 41 g / 12,0 g, Bielkoviny: 21 g / 7,8 g

Balíky rozvážame v okresoch Košice I, Košice II, Košice III, Košice IV, Košice okolie a na územie mesta Prešov.

Dátum a čas doručenia si určíte v pokladni.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Citrón, Feta, Grécky jogurt, Huby Portobello, Kaiserka, Kalamata olivy, Olivový olej, Paradajka, Rímsky šalát, Sušené paradajky, Uhorka, Oregano, Granulovaný cesnak, Soľ, Čierne korenie

5.40

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Nie je na sklade

Vyberajte podľa kategórií

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.