Krevetové tostadas

s guacamole a pico de gallo

Mexiko má nekonečné pláže a takisto velké možnosti rybolovu. Preto dnes spojíme pre nich typické tortilly a morské plody. Ak ideme do Mexika, nesmieme vynechať ani guacamole a pico de gallo. Je to akoby šalát skladajúci sa z cibule, paradajok, papričiek jalapeños a koriandra. Veľká pochúťka.  #hviezdoukuchyne

krevetove tostadas

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2996 kJ / 716 kcal
801 kJ / 193 kcal

Tuky

33 g

8,9 g

nasýtené mastné kyseliny

6 g

1,6 g

nenasýtené mastné kyseliny

17 g

4,6 g

Sacharidy

78 g

21,1 g

Cukry

4 g

1,1 g

Vláknina

16 g

4,3 g

Bielkoviny

36 g

9,7 g

Čas

40 minút

Suroviny na 2 porcie

Avokádo (ks)

1

Cesnak (strúčik)

1

Jalapeño (ks)

0,5

Limetka (ks)

0,5

Krevety* (g)

200

Šalotka (g)

1

Tortilla pšeničná (g)

6

Paradajka (ks)

2

Olivový olej (ml)

20

Koriander

 

Chilli

 

Rasca

 

Cesnakový prášok 

 

Oregano 

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

2. Kôrovce a výrobky z nich

3. Vajcia a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

14. Mäkkýše a výrobky z nich

Postup

koreniny

Zapneme rúru na 200 stupňov. Potrieme obe strany tortíl tretinou olivového oleja a osolíme. Opečieme ich v rúre 5 minút – tak, aby boli teplé, ale nie tvrdé, ináč sa budú lámať. 

Vyberieme hlboký tanier, v ktorom budeme miešať korenie.

krevety

Vyrobíme si koreninovú zmes, ktorá sa bude skladať z chilli, rasce, oregana, granulovaného cesnaku, soli, čierneho korenia a polovice zvyšného olivového oleja. V tomto tanieri obalíme z každej strany umyté krevety a odložíme nabok.

avokado pred guacamole

V miske spolu rozmiešame prelisovaný cesnak, avokádo, polovicu nasekaného koriandru, soľ, čierne korenie a šťavu z limetky. Roztlačíme vidličkou.

suroviny na pico de gallo

Šalotku očistíme a nakrájame nadrobno. Paradajky umyjeme a nakrájame na kocky. Jalapeños umyjeme, zbavíme jadierok a nakrájame nadrobno. Všetky ingrediencie spolu zmiešame a pridáme aj koriander. Osolíme, okoreníme a pico de gallo máme hotové. 

krevety na panvici

V panvici rozpálime olej, pridáme krevety a opekáme na najväčšom plameni 3 minúty. Dôkladne premiešavame.

krevetove tostadas

Na tortilly uložíme rozpučenú zmes avokáda. Tú pokryjeme salsou pico de gallo a na vrch uložíme opečené krevety. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Krevetové tostadas s guacamole a pico de gallo

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 716 kcal / 193 kcal, Tuky: 33 g / 8,9 g, Sacharidy: 78 g / 21,1 g, Bielkoviny: 36 g / 9,7 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Avokádo, Cesnak, Jalapeño, Limetka, Krevety, Šalotka, Tortilla pšeničná, Olivový olej, Paradajka, Koriander, Chilli, Rasca, Cesnakový prášok, Oregano, Soľ, Čierne korenie

7.89

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Ak si vytvoríte objednávku do stredy 12:00 -> balík vám pošleme vo štvrtok s doručením v piatok
Ak si vytvoríte objednávku do nedele 12:00 -> balík vám pošleme v pondelok s doručením v utorok
Doručovanie počas sviatkov nájdete na tomto odkaze.
Cena bez surovín
Cena za objednané suroviny
Celková suma

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *