...

Grilované ázijské kuracie prsia

so zázvorovo-citrónovou zálievkou a karfiolovou ryžou

Karfiolová ryža je skvelou náhradou tej klasickej s množstvom vlákniny a minimom kalórií. Tentokrát si ju dáme so zmesou kuracích pŕs a zelenej fazuľky. Obe tieto suroviny sú skvelým zdrojom bielkovín, a takto sa vyšplháme až na 40 gramov proteínov v jednej porcii. Špecialitou je citrónovo-zázvorová omáčka.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
1473 kJ /
352 kcal
245 kJ /
58 kcal

Tuky

13 g

2,2 g

nasýtené mastné kyseliny

0 g

0,0 g

nenasýtené mastné kyseliny

0 g

0,0 g

Sacharidy

14 g

2,3 g

Cukry

4 g

0,7 g

Vláknina

9 g

1,5 g

Bielkoviny

40 g

6,7 g

Čas

40 minút

Suroviny na 2 porcie

Cesnak (strúčik)

1

Citrón (ks)

0,5

Karfiol (ks)

1

Kokosový olej* (g)

20

Kukuričný škrob (g)

5

Kuracie prsia* (g)

300

Med (g)

10

Sójová omáčka (ml)

10

Zázvor (g)

40

Zelená fazuľka* (g)

100

Soľ, čierne korenie

100

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

13. Vlčí bôb a výrobky z neho

Postup

karfiolova ryza

Karfiol umyjeme, zbavíme listov a nastrúhame na strúhadle. V hlbokej panvici rozpálime tretinu oleja a opečieme na ňom karfiolovú ryžu. Priebežne premiešavame a varíme asi 10 minút. 

omacka

Kým sa karfiol opeká, pripravíme si omáčku. V malej miske spolu zmiešame škrob, med, nastrúhaný zázvor, prelisovaný cesnak, kôru a šťavu z citróna, sójovú omáčku a 50 ml vody. Odložíme nabok.

maso v panvici

Kuracie prsia umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Keď je karfiol už uvarený, pridáme do panvice polovicu zvyšného oleja a opečieme na ňom 4 minúty kuracie mäso. Pravidelne premiešavame. Následne ho odložíme na tanier.

fazulka v panvici

Do panvice po karfiole a kurati pridáme poslednú časť oleja a opečieme na nej 3 minúty zelenú fazuľku.

kura omacka a fazulka

Prsia potom pridáme naspäť do panvice ku fazuľke. Omáčku z druhého kroku ešte raz premiešame a prilejeme do panvice. Varíme asi 3 minúty, dokým omáčka nezhustne. Pravidelne premiešavame.

kuracie prsia s ryzou

Taniere vyplníme karfiolovou ryžou a prikryjeme opečenou fazuľkou a kuracíme mäsom. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Grilované ázijské kuracie prsia so zázvorovo-citrónovou zálievkou a karfiolovou ryžou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 352 kcal / 58 kcal, Tuky: 13 g / 2,2 g, Sacharidy: 14 g / 2,3 g, Bielkoviny: 40 g / 6,7 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Cesnak, Citrón, Karfiol, Kokosový olej, Kukuričný škrob, Kuracie prsia, Med, Sójová omáčka, Zázvor, Zelená fazuľka, Soľ, Čierne korenie

6.69

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Ak si vytvoríte objednávku do stredy 12:00 -> balík vám pošleme vo štvrtok s doručením v piatok
Ak si vytvoríte objednávku do nedele 12:00 -> balík vám pošleme v pondelok s doručením v utorok
Doručovanie počas sviatkov nájdete na tomto odkaze.
Cena bez surovín
Cena za objednané suroviny
Celková suma

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.