Hovädzí “Doner”

s uhorkou, paradajkou a jogurtovou omáčkou

Tentokrát si pripravíme niečo z tureckej kuchyne. Obľúbené jedlo nejedného z nás si teraz vychutnáte z vašej kuchyne. Marinované hovädzie opečieme na kokosovom oleji a podávame v placke so šalátom a cesnakovým dresingom. Pochutnáte si na 41 gramoch proteínov v 150 gramoch hovädzieho steaku.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2603 kJ /
622 kcal
578 kJ /
138 kcal

Tuky

33 g

7,3 g

nasýtené mastné kyseliny

11 g

2,4 g

nenasýtené mastné kyseliny

7 g

1,6 g

Sacharidy

41 g

9,1 g

Cukry

6 g

1,3 g

Vláknina

3 g

0,7 g

Bielkoviny

41 g

9,1 g

Čas

40 minút

Suroviny na 2 porcie

Červená cibuľa (ks)

0,5

Cesnak (strúčik)

3

Citrón (ks)

1

Grécky jogurt* (g)

50

Kokosový olej* (g)

5

Nízka roštenka (Striploin steak)* (g)

300

Olivový olej (ml)

15

Paradajka (ks)

2

Tortilla 60 g (ks)

2

Uhorka (ks)

0,5

Drvené chilli

 

Paprika sladká mletá

Petržlenová vňať

 

Rasca

 

Soľ, čierne korenie

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

salat

V stredne veľkej miske spolu zmiešame paradajku a papriku nakrájané na stredne veľké kúsky. Pridáme nadrobno nasekanú petržlenovú vňať, polovicu citrónovej šťavy, tretinu oliového oleja, soľ a čierne korenie. Premiešame.

marinada

V hlbokom tanieri spolu zmiešame zvyšok olivového oleja, rascu, papriku, chilli, soľ, čierne korenie, dve tretiny prelisovaného cesnaku a nadrobno nakrájanú červenú cibuľu.

maso v marinade

Steak umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kocky. Presunieme do hlbokého taniera z predchádzajúceho kroku a dôkladne mäso obalíme zmesou.

maso v panvici

V panvici rozpálime kokosový olej a pridáme obalené mäso. Pečieme asi 5 minút a priebežne premiešavame.

jogurtova omacka

V miske spolu zmiešame grécky jogurt, zvyšok prelisovaného cesnaku, druhú polovicu citrónovej šťavy a soľ.

doner

Tortillu môžeme zohriať v rúre/mikrovlnke alebo nemusíme. Uložíme naň najprv mäso, potom šalát a nakoniec pokropíme jogurtovou omáčkou. Môžeme jesť príborom alebo zrolovať. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Hovädzí “Doner” s uhorkou, paradajkou a jogurtovou omáčkou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 622 kcal / 138 kcal, Tuky: 33 g / 7,3 g, Sacharidy: 41 g / 9,1 g, Bielkoviny: 41 g / 9,1 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Červená cibuľa, Cesnak, Citrón, Grécky jogurt, Kokosový olej, Nízka roštenka (Striploin steak), Olivový olej, Paradajka, Tortilla 60 g, Uhorka, Drvené chilli, Paprika sladká mletá, Petržlenová vňať, Rasca, Soľ, Čierne korenie

8.89

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *