Humusový tanier

s tortillovými chipsami, mrkvovým šalátom a fetou

Chutný tanier plný vitamínov ako ľahká večera alebo niečo na chrumkanie ku telke alebo ako pohostenie pre návštevu. Základ nám tvorí zmes cíceru, tahini a korenín. Zeleninu okolo môžete zameniť podľa toho, čo máte radi a k dispozícii. Za nás rozhodne treba vyskúšať citrónovo-škoricovú mrkvu.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2276 kJ /
544 kcal
669 kJ /
160 kcal

Tuky

34 g

10,0 g

nasýtené mastné kyseliny

5 g

1,5 g

nenasýtené mastné kyseliny

24 g

7,1 g

Sacharidy

45 g

13,2 g

Cukry

5 g

1,5 g

Vláknina

3 g

0,9 g

Bielkoviny

14 g

4,1 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Červená paprika (ks)

0,5

Cesnak (strúčik)

1

Cícer* (g)

200

Citrón (ks)

1

Javorový sirup* (ml)

5

Mrkva (ks)

1

Olivový olej (ml)

40

Paprika zelená (ks)

0,5

Tahini* (g)

20

Tortilla 60 g (ks)

1

Uhorka (ks)

0,5

Kajenské korenie

 

Oregano

 

Paprika sladká mletá

 

Petržlenová vňať

 

Rasca

 

Škorica

 

Sušená bazalka

 

Tymián

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

citronovy dresing

Rozohrejeme rúru na 200 stupňov. Tortillu nakrájame na stredne veľké kúsky. V stredne veľkej miske spolu zmiešame polovicu olivového oleja, citrónovú kôru, soľ, sušenú bazalku, tymián a oregano. Pridáme tortillu a obalíme ju zmesou. Pečieme 5 minút.

humus

Do misky alebo mixéra postupne vkladáme väčšinu cíceru, cesnak, polovicu šťavy z citróna, zvyšok oleja, tahini, soľ, mletú papriku, polovicu rasce a malé množstvo vody. Rozmixujeme ponorným alebo klasickým mixérom.

skoricovy dresing

V stredne veľkej miske spolu zmiešame zvyšok citrónovej šťavy, javorový sirup, soľ, rascu, škoricu a kajenske korenie. Do misky pridáme nastrúhanú mrkvu a premiešame.

Humusový tanier s tortillovými chipsami

Do stredu taniera uložíme cícerovú zmes a ozdobíme odloženým cícerom. Podávame s nastrúhanou mrkvou, opečenou tortillou, nadrobenou fetou a na pásiky nakrájanou uhorkou a paprikami. Posypeme nadrobno nasekanou vňaťou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Humusový tanier s tortillovými chipsami, mrkvovým šalátom a fetou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 544 kcal / 160 kcal, Tuky: 34 g / 10,0 g, Sacharidy: 45 g  / 13,2 g, Bielkoviny: 14 g / 4,1 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Červená paprika, Cesnak, Cícer, Citrón, Javorový sirup, Mrkva, Olivový olej, Paprika zelená, Tahini, Tortilla 60 g, Uhorka, Kajenské korenie, Oregano, Paprika sladká mletá, Petržlenová vňať, Rasca, Škorica, Sušená bazalka, Tymián, Soľ, Čierne korenie

5.99

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Vyberajte podľa kategórií

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *