Zapekaný karfiol

s dvoma druhmi syra, slaninou a šalátom

Zapekaný karfiol, aký ste ešte nejedli. Uvarené hlavičky karfiolu utopíme v zmesi dvoch syrov a zapečieme v rúre spolu s opraženou slaninkou. Úplna paráda. Podávame s čerstvým šalátom a táto porcia vytvorí len 445 kalórií. Už asi nič netreba dodávať, len to treba vyskúšať. Kto tomu dokáže odolať?

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
1862 kJ /
445 kcal
465 kJ /
111 kcal

Tuky

38 g

9,5 g

nasýtené mastné kyseliny

10 g

2,5 g

nenasýtené mastné kyseliny

5 g

1,3 g

Sacharidy

9 g

2,3 g

Cukry

4 g

1,0 g

Vláknina

4 g

1,0 g

Bielkoviny

17 g

4,3 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Anglická slanina plátky* (ks)

4

Cheddar* (g)

50

Dijónska horčica (g)

10

Jablčný ocot (ml)

5

Karfiol (ks)

0,5

Olivový olej (ml)

10

Polotučné mlieko* (ml) 

100

Šalátový mix (g)

100

Smotanový syr* (g)

70

Cibuľový prášok

 

Granulovaný cesnak

 

Paprika sladká mletá

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

karfiol

Na sporáku privedieme vodu v hrnci k varu. Do hrnca vložíme na malé kúsky nakrájaný karfiol a varíme asi 7 minút.

platky slaniny

Plátky slaniny opekáme na suchej panvici vhodnej do rúry. Opekáme 3 minúty z každej strany. Následne ju dáme z panvice preč a nakrájame na malé kocky. Do panvice po slanine vlejeme mlieko a okoreníme granulovaným cesnakom a cibuľou.

VSETKO ZMIESAME V PANVICI

Pridáme papriku, soľ, čierne korenie, smotanový syr a polovicu cheddaru. Premiešame a necháme 2 minúty variť, kým sa syr rozpustí. Rozohrejeme rúru na maximum a rošt presunieme na najvyššie poschodie.

zapecieme panvicu

Nakoniec pridáme do panvice aj uvarený karfiol. Premiešame, posypeme zvyšným cheddarom a opečenou slaninou a presunieme do rúry na 4 minúty.

suroviny na dresing

V stredne veľkej miske spolu zmiešame horčicu, ocot, olej, soľ a čierne korenie. Pridáme šalátový mix a všetko spolu premiešame.

Zapekaný karfiol s dvoma druhmi syra

Upečený karfiol rozdelíme do tanierov aj s omáčkou. Podávame so šalátovým mixom. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Zapekaný karfiol s dvoma druhmi syra, slaninou a šalátom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 445 kcal / 111 kcal, Tuky: 38 g / 9,5 g, Sacharidy: 9 g  / 2,3 g, Bielkoviny: 17 g / 4,3 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Anglická slanina plátky, Cheddar, Dijónska horčica, Jablčný ocot, Karfiol, Olivový olej, Polotučné mlieko, Šalátový mix, Smotanový syr, Cibuľový prášok, Granulovaný cesnak, Paprika sladká mletá, Soľ, Čierne korenie

5.99

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *