Kažúnsky kurací burger

s avokádom, paradajkou a rukolovým šalátom

Základom korenia Cajun (kažun) je oregano, rasca, paprika, koriander, soľ a čierne korenie. Zmes týchto korenín má pôvod v americkom štáte Louisiana a teraz si budete môcť vyskúšať, na čo prišli ďaleko za oceánom. My to skombinujeme s kuracími prsiami a vytvorýme si skvelý burger tesne nad 500 kalórií.

    #hviezdoukuchyne

kazunsky kuraci burger

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2103 kJ / 503 kcal
701 kJ / 167 kcal

Tuky

25 g

8,3 g

nasýtené mastné kyseliny

3 g

1,0 g

nenasýtené mastné kyseliny

17 g

5,7 g

Sacharidy

40 g

13,3 g

Cukry

6 g

2,0 g

Vláknina

8 g

2,7 g

Bielkoviny

31 g

10,3 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Kuracie prsia* (g)

200

Avokádo (ks)

1

Rukola (g)

70

Paradajka (ks)

1

Kaiserka (ks)

2

Tmavé balsamico (ml)

20

Dijónska horčica (g)

10

Olivový olej (ml)

20

Oregano 

 

Paprika sladká mletá

 

Koriander

 

Rasca 

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

8. Orechy a výrobky z nich

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

12. Oxid siričitý a siričitany

Postup

mix korenin

V miske spolu zmiešame oregano, rascu, papriku, soľ, čierne korenie a koriander.

maso na panvici

Kura umyjeme, osušíme a horizontálne prerežeme aby nám vznikli tenké filety. Tieto kusy obalíme zo všetkých strán v zmesi korení a opekáme na polovici olivového oleja z každej strany po 4 minúty.

dresing

Kým sa mäso opeká, pripravíme si dresing. V miske zmiešame horčicu, olivový olej, balsamico, soľ a čierne korenie. 

avokado a paradajka

Paradajku umyjeme a nakrájame na krúžka. Avokádo rozpolíme, odkôstkujeme, zbavíme šupky a nakrájame na plátky.

opecena zemla a nakrajana zelenina

Pečivo rozrežeme na polovicu a dáme opiecť na panvicu alebo do rúry alebo do toastovača. Natrieme na jednú časť kúsok dresingu.

kazunsky kuraci burger

Skoro celú rukolu zmiešame so zvyšným dresingom. Časť si odložíme do pečiva. Na rukolu v pečive umiestníme mäso a podávame. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Kažúnsky kurací burger s avokádom, paradajkou a rukolovým šalátom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 503 kcal / 167 kcal, Tuky: 25 g / 8,3 g, Sacharidy: 40 g / 13,3 g, Bielkoviny: 31 g / 10,3 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Avokádo, Dijónska horčica, Kaiserka, Kuracie prsia, Olivový olej, Paradajka, Rukola, Tmavé balsamico, Oregano, Paprika sladká mletá, Koriander, Rasca, Soľ, Čierne korenie

6.49

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *