Celozrnné špagety carbonara

s gréckym jogurtom, slaninou a parmezánom

Špageti sú jedna klasika. Vieme si ich urobiť s morcadellou, alebo mäsovou zmesou, alebo bolognese, alebo carbonara. Tie posledné si prichystáme aj my. Že to nie je originálne? Nie je, ale bude. Snažíme sa vytvárať jedlá, s ktorými nemusíme mať výčitky. My si urobíme Carbonara diétnu verziu. Smotanu nahradíme gréckym jogurtom, a to stači. Ak je to stále málo, tak ešte vymeníme slaninu za sušenú šunku a môžeme sa oddávať naším obľúbeným špagetám koľko len chceme.

#hviezdoukuchyne

spageti carbonara

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2268 kJ / 542 kcal
1030 kJ / 246 kcal

Tuky

23 g

10,5 g

nasýtené mastné kyseliny

6 g

2,7 g

nenasýtené mastné kyseliny

3 g

1,4 g

Sacharidy

51 g

23,2 g

Cukry

4 g

1,8 g

Vláknina

0 g

0,0 g

Bielkoviny

29 g

13,2 g

Čas

35 minút

Suroviny na 2 porcie

Anglická slanina plátky* (ks)

4

Vajíčko* (ks)

2

Cesnak (strúčik)

2

Grécky jogurt* (g)

30

Parmezán* (g)

50

Špagety celozrnné (g)

150

Petržlen

 

Soľ

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

Postup

suroviny na pripravu

Do hrnca s vriacou vodou pridáme celozrnné špagety a soľ. Varíme kým špagety nezmäknú – asi 10 minút. Pred precedením cez sitko doberieme trochu vody z hrnca do hrnčeka.

slanina na panvici

Slaninu nakrájame na kocky a opražíme na panvici, kým sa nezačne mierne pripekať – 5 minút. Odložíme masť na neskôr.

vajicko rozmiesane

Kým sa slanina pečie, tak v miske spolu rozmiešame vajíčka s gréckym jogurtom.

vajicko rozmiesane so syrom

Do zmesi s vajíčkami pridáme parmezán a opäť dôkladne premiešame.

cesnak v hrnci

V hrnci od špagiet rozpálime masť zo slaniny. Necháme v nej rozvoniať prelisovaný cesnak – 1 minúta. Následne pridáme špagety a slaninu a premiešame. Vypneme plyn a za stáleho miešania pridávame vajíčkovú zmes. Miešame dokým omáčka nezhustne.

spageti carbonara

Ak nám omáčka zhustla až príliš, tak pridáme trošku vody, ktorú sme si odložili zo špagiet. Nakrájame nadrobno petržlen. Časť zamiešame do špagiet a časť si necháme na zdobenie. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Celozrnné špagety carbonara s gréckym jogurtom, slaninou a parmezánom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 542 kcal / 246 kcal, Tuky: 23 g / 10,5 g, Sacharidy: 51 g / 23,2 g, Bielkoviny: 29 g / 13,2 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Anglická slanina plátky, Cesnak, Grécky jogurt, Parmezán, Špagety celozrnné, Vajíčko, Petržlenová vňať, Soľ, Čierne korenie

4.99

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *