...

Kurací Cordon Bleu

s citrónovo-dijónskou omáčkou a batatovým twisterom

Pozriete na obrázok a žiaden cordon bleu nevidíte? No to preto, lebo tento je náš. A to, čo máme tu my je iné ako to, čo majú inde. Náš Cordon obsahuje takisto kura, šunku a syr, no my ho nevyprážame, šunka je sušena a syr je roztopená čerstvá mozzarella. Ako prílohu nepodávame staré nudné zemiaky na päť pôsobov, ale pripravíme si tzv. Batatový twister.

  #hviezdoukuchyne

cordon bleu

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2896 kJ / 692 kcal
689 kJ / 164 kcal

Tuky

36 g

8,6 g

nasýtené mastné kyseliny

10 g

2,4 g

nenasýtené mastné kyseliny

9 g

2,1 g

Sacharidy

32 g

7,6 g

Cukry

13 g

3,1 g

Vláknina

5 g

1,2 g

Bielkoviny

54 g

12,9 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Bataty (g)

300

Kuracie prsia* (g)

250

Cesnak (strúčik)

1

Citrón (ks)

0,5

Mozzarella* (g)

150

Sušená šunka* (g)

40

Hladká múka (g)

15

Maslo* (g)

25

Dijónska horčica (g)

20

Olivový olej (ml)

20

Parmezán* (g)

20

Paprika sladká mletá

 

Cesnakový prášok 

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

zemiak na spajly

Zemiaky umyjeme, opatrne pozdĺžne prekrojíme a presunieme do mikrovlnky na 10 minút. Potom ich vyberieme, prepichneme približne v strede špajlou a narežeme z jednej strany. Potrieme olejom, osolíme, okoreníme a pečieme asi 15 minút pri 220 stupňoch.

obalene prsia

Kým sa zemiaky pripravujú, umyjeme, osušíme a prekorojíme mäso horizontálnym rezom na tenké filety. Osolíme, okoreníme a obalíme v zmesi múky, papriky a granulovaného cesnaku z oboch strán. Časť múky si rezervujeme na neskôr. 

pripava omacky

Na panvici vhodnej do rúry necháme rozpustiť maslo a pečieme na ňom obalené mäso asi 4 minúty z každej strany. 

Medzitým v malej miske rozmixujeme zvyšnú múku, horčicu, šťavu z citróna, soľ, čierne korenie a 200 ml vody (2 porcie.)

cesnak na oleji

Keď je mäso hotové, odložíme ho na tanier a v tej istej panvici necháme 30 sekúnd rozvoniať prelisovaný cesnak. Následne ku nemu pridáme pripravenú zmes z predošlého kroku. Varíme asi 2 minúty, kým sa omáčka nezahustí.

maso smozzarellou v panvici

Na upečené mäso uložíme sušenú šunku a nakrájanú mozzarellu. Takto pripravené kuracie presunieme naspäť do panvice ku omáčke. Panvicu umiestníme do rúry a pečieme asi 5 minút, kým sa syr mierne neroztopí.

cordon bleu

Mäso so šunkou a roztopeným syrom podlejeme v tanieri s horčicovo-citrónovou omáčkou a podávame s upečeným zemiakom, ktorý posypeme parmezánom. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Kurací Cordon Bleu s citrónovo-dijónskou omáčkou a batatovým twisterom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 692 kcal / 164 kcal, Tuky: 36 g / 8,6 g, Sacharidy: 32 g / 7,6 g, Bielkoviny: 54 g / 12,9 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Bataty, Cesnak, Citrón, Dijónska horčica, Hladká múka, Kuracie prsia, Maslo, Mozzarella, Olivový olej, Parmezán, Sušená šunka, Paprika sladká mletá, Granulovaný cesnak, Soľ, Čierne korenie

6.89

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.