Morčacia taco ryžová miska

s pico de Gallo a plátkami avokáda

Nie každý je fanúšikom mletého mäsa, no niekedy treba prekonať svoje predsudky. Ideálnou voľbou kedy ich prekonať je vybrať si presne tento recept. Správna kombinácia korenín vie vytvoriť z hocijakého jedla gurmánsky zážitok. Naše morčacie mäso doplníme paradajkovou salsou pico de Gallo, plátkami avokáda a basmati ryžou.

  #hviezdoukuchyne

morcacie maso s ryzou

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
1887 kJ / 451 kcal
650 kJ / 155 kcal

Tuky

11 g

3,8 g

nasýtené mastné kyseliny

2 g

0,7 g

nenasýtené mastné kyseliny

5 g

1,7 g

Sacharidy

55 g

19,0 g

Cukry

1 g

0,3 g

Vláknina

5 g

1,7 g

Bielkoviny

35 g

12,1 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Avokádo (ks)

0,5

Basmati ryža (g)

100

Cherry paradajky (g)

100

Mleté morčacie mäso* (g)

300

Limetka (ks)

0,5

Červená cibuľa (ks)

0,5

Koriander

 

Chilli

 

Rasca

 

Cesnakový prášok 

 

Oregano 

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

nakrajana cibula

Jeden diel ryže dáme variť s dvoma dielmi osolenej vody. Privedieme k varu, stíšime plameň a varíme dokým sa voda neodparí. Po dokončení necháme hrniec prikrytý pokrievkou.

Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno.

pico de gallo

Nakrájanú cibuľu rozdelíme na dve polovice. Jednu zmiešame v miske s nakrájanými paradajkami, nesekaným koriandrom a šťavou z limetky.  Osolíme a okoreníme čiernym korením. Odložíme šalát nabok.

cibula v panvici

Druhú polovicu cibule opražíme na olivovom oleji v panvici asi 3 minúty.

maso v panvici

Do panvice pridáme mäso a dôkladne premiešavame, aby sme dostali čo najmenšie kúsky. Opekáme 5 minút, dokým nevidno žiadne ružové časti mäsa.

koreninova zmes

V miske spolu zmiešame chilli, rascu, oregano, granulovaný cesnak, soľ a čierne korenie. Koreninovú zmes prisypeme do panvice s mäsom a cibuľou. Premiešavame a varíme ešte 1 minútu.

morcacie maso s ryzou

Avokádo zbavíme šupky a kôstky a nakrájame na plátky. Do taniera postupne pridávame mäso, ryžu, paradajkovú salsu a avokádo. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Morčacia taco ryžová miska s pico de Gallo a plátkami avokáda

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 451 kcal / 155 kcal, Tuky: 11 g / 3,8 g, Sacharidy: 55 g / 19,0 g, Bielkoviny: 35 g / 12,1 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Avokádo, Basmati ryža, Červená cibuľa, Cherry paradajky, Limetka, Mleté morčacie mäso, Koriander, Chilli, Rasca, Granulovaný cesnak, Oregano, Soľ, Čierne korenie

5.79

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *