...

Pečená červená kapusta

s bravčovým karé a hruškovým šalátom s nivou

Červenú kapustu potrieme zmesou dijónskej horčice, olivového oleja a medu a následne ju zapečieme v rúre. Fantázia. Ďalšiu časť taniera nám vyplní opečené bravčové karé. Doplníme šaláto, v ktorom nájdeme polníček, na tenko nakrájanú hrušku a červenú cibuľu. Nakoniec všetko posypeme nadrobenou nivou a nahrubo nakrájanými vlašskými orechami.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
3406 kJ /
814 kcal
757 kJ /
180 kcal

Tuky

62 g

13,8 g

nasýtené mastné kyseliny

18 g

4,0 g

nenasýtené mastné kyseliny

39 g

8,7 g

Sacharidy

28 g

6,2 g

Cukry

19 g

4,2 g

Vláknina

6 g

1,3 g

Bielkoviny

36 g

8,0 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Bravčové karé* (g)

300

Červená cibuľa (ks)

0,5

Červená kapusta (g)

200

Dijónska horčica (g)

20

Hruška (ks)

1

Jablčný ocot (ml)

10

Med (g)

10

Niva* (g)

50

Olivový olej (ml)

30

Polníček (g)

100

Vlašské orechy (g)

20

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

5. Arašidy a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

8. Orechy a výrobky z nich

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

12. Oxid siričitý a siričitany

Postup

dresing

V miske spolu zmiešame polovicu horčice, tretinu oleja, med, soľ, čierne korenie a malé množstvo vody.

Rozohrejeme rúru na 230 stupňov.

kapusta na plechu

Kapustu narežeme na tenšie pásy, potrieme zmesou z predchádzajúceho kroku a pečieme na plechu asi 20 minút.

Karé nakrájame na tenšie plátky. Osolíme a okoreníme a na polovici oleja ho opečieme po 4 minúty z každej strany.

cibula v miske s dresingom

Do misky z prvého kroku dáme horčicu, olej, ocot a soľ. Premiešame. Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké polmesiačiky.

polnicek a hruska v miske

Do misky ďalej pridávame umytý polníček a na tenké plátky nakrájanú hrušku. Premiešame.

kare s kapustou a salatom

Kapustu rozdelíme do tanierov, doplníme šalátom a prikryjeme opečeným mäsom. Šalát posypeme nadrobenou nivou a nahrubo nakrájanými orechami. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Pečená červená kapusta s bravčovým karé a hruškovým šalátom s nivou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 814 kcal / 180 kcal, Tuky: 62 g / 13,8 g, Sacharidy: 28 g / 6,2 g, Bielkoviny: 36 g / 8,0 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:
Bravčové karé, Červená cibuľa, Červená kapusta, Dijónska horčica, Hruška, Jablčný ocot, Med, Niva, Olivový olej, Polníček, Vlašské orechy, Soľ, Čierne korenie

6.29

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.