Pečený chrumkavý cícer

s batatmi v sezamovej kôrke a špenátovým feta šalátom

Na tomto si rozhodne pochutnáte. V podstate na všetkých jedlách ale toto je ešte o čosi lepšie ako väčšina jedál. Cícer a bataty obalíme zmesou korenín, sezamom, oleja a všetko to opečieme do chrumkava. Zvyšok taniera vyplníme krémovým šalátom z čerstvého špenátu, mrkvy, fety a gréckeho jogurtu.

    #hviezdoukuchyne

cicer s batatmi

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2917 kJ / 697 kcal
540 kJ / 129 kcal

Tuky

29 g

5,4 g

nasýtené mastné kyseliny

9 g

1,7 g

nenasýtené mastné kyseliny

10 g

1,9 g

Sacharidy

76 g

14,1 g

Cukry

13 g

2,4 g

Vláknina

7 g

1,3 g

Bielkoviny

26 g

4,8 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Cícer (g)

400

Bataty (g)

300

Olivový olej (ml)

20

Sezam (g)

10

Trstinový cukor (g)

10

Mrkva (ks)

1

Špenát baby (g)

60

Grécky jogurt* (g)

100

Feta* (g)

50

Citrón (ks)

0,5

Rasca

 

Koriander

 

Paprika sladká mletá

 

Chilli

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

koreniny

V stredne veľkej miske spolu zmiešame olivový olej, rascu, sezam, koriander, sladkú papriku, chilli, soľ, čierne korenie a trstinový cukor.

Rozohrejeme rúru na 220 stupňov.

nakrajany batat

Cícer precedíme sitkom a necháme odkvapkať všetkú nadbytočnú tekutinu. Batat očistíme a nakrájame na 1 cm hrubé krúžky. Cícer a batat presunieme do misky s koreninami a dôkladne premiešame, aby sme ich obalili zo všetkých strán.

batat a cicer na plechu

Cícer a bataty obalené olejom a koreninami uložíme na papier na pečenie a pečieme v rúre 20 minút. V polovici pečenia premiešame cícer a pootáčame bataty.

dresing

V stredne veľkej miske spolu zmiešame šťavu z citróna, grécky jogurt, nadrobenú fetu, soľ a čierne korenie. Základ šalátu máme pripravený.

salat

Mrkvu očistíme a nastrúhame strúhadlom alebo škrabkou, aby nám vznikli tenké rezance. Špenát párkrát prekrojíme a spolu s mrkvou presunieme do misky s dresingom. Premiešame.

cicer s batatmi

Do taniera uložíme krémový šalát, doplníme opečeným cícerom a plátkami sladkých zemiakov. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Pečený chrumkavý cícer s batatmi v sezamovej kôrke a špenátovým feta šalátom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 697 kcal / 129 kcal, Tuky: 26 g / 5,4 g, Sacharidy: 7,6 g / 14,1 g, Bielkoviny: 26 g / 4,8 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Bataty, Cícer, Citrón, Feta, Grécky jogurt, Mrkva, Olivový olej, Sezam, Špenát baby, Trstinový cukor, Rasca, Koriander, Paprika sladká mletá, Chilli, Soľ, Čierne korenie

5.69

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *