Morčacie mäsové guľky

s višňovou omáčkou a mätovým pilafom

Pilaf je jedlo s bohatou históriou a rôznými variáciami a jeho základ tvorí ryža so zeleninou. Náš pilaf vytvoríme zmiešaním basmati ryže, hrášku a čerstvej mäty. Podávame spolu s mäsovými guľkami z morčacieho mäsa a doplníme višňovou alebo čerešňovou omáčkou. Je to skvelé a vy by ste to určite mali skúsiť.

  #hviezdoukuchyne

morcacie gulky s pilafom

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2858 kJ / 683 kcal
680 kJ / 162 kcal

Tuky

13 g

3,1 g

nasýtené mastné kyseliny

2 g

0,5 g

nenasýtené mastné kyseliny

5 g

1,2 g

Sacharidy

100 g

23,8 g

Cukry

22 g

5,2 g

Vláknina

2 g

0,5 g

Bielkoviny

41 g

9,8 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Basmati ryža (g)

100

Vajíčko* (ks)

1

Víšne* (g)

200

Hrášok mrazený* (g)

100

Cesnak (strúčik)

1

Mleté morčacie mäso* (g)

300

Olivový olej (ml)

10

Med (g)

20

Strúhanka (g)

50

Mäta

 

Rozmarín 

 

Škorica

 

Sušený petržlen

 

Sušená šalvia

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

ryza

Na jeden diel ryže dáme variť dva diely osolenej vody. Privedieme k varu, znížime plameň a varíme mierne poodkryté, dokým sa voda neodparí. Necháme prikryté

zmes na gulky

Do stredne veľkej misky postupne pridávame polovicu nasekanej mäty, vajíčko, strúhanku, prelisovaný cesnak, morčacie mäso, sušený petržlen, sušenú šalviu, škoricu, soľ a čierne korenie. Všetko spolu dôkladne premiešame rukami.

morcacie gulky

Takisto rukami vytvoríme guľky a opečieme ich na oleji v panvici. Opekáme z každej strany a dokopy nám to bude trvať približne 10 minút. Odložíme nabok. 

visne s korenim

Kým sa guľky opekajú, rozmrazíme višne v sitku pod teplou tečúcou vodou. Do panvice po mäse vložíme mierne nakrájané višne, med, 50 ml vody (2 porcie), rozmarín, soľ a čierne korenie. Premiešame a varíme asi 8 minút na mierne strednom plameni.

pilaf

V sitku pod tečúcou vodou takisto rozmrazíme hrášok, ktorý následne zmiešame s ryžou. Do hrnca s hráškom a ryžou pridáme aj druhú polovicu nasekanej mäty, premiešame a máme hotovo.

morcacie gulky s pilafom

Na polovicu taniera uložíme mätovo-hráškovú ryžu a doplníme mäsovými guľkami. Nakoniec ich polejeme višňovou omáčkou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Morčacie mäsové guľky s višňovou omáčkou a mätovým pilafom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 683 kcal / 162 kcal, Tuky: 13 g / 3,1 g, Sacharidy: 100 g / 23,8 g, Bielkoviny: 41 g / 9,8 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Basmati ryža, Cesnak, Hrášok mrazený, Med, Mleté morčacie mäso, Olivový olej, Strúhanka, Vajíčko, Višne, Mäta, Rozmarín, Škorica, Sušený petržlen, Sušená šalvia, Soľ, Čierne korenie

6.19

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *