Šalát “Niçoise”

s pečeným lososom, zemiakmi a francúzskym dresingom

Tak ako mnoho iných aj tento šalát sa stal legendou, a preto nesmie chýbať ani na stacivarit.sk. Kombinácia zelenej fazuľky, vajíčka, ryby a zemiakov vznikne šalát s pôvodom vo Francúzsku. Ako ryba sa väčšinou používa tuniak, a tak my ho tam nedáme. My pridáme do sveta recept na šalát niçoise s pečeným lososom.

  #hviezdoukuchyne

Salat nicoise

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2548 kJ / 609 kcal
424 kJ / 101 kcal

Tuky

34 g

5,7 g

nasýtené mastné kyseliny

4 g

0,7 g

nenasýtené mastné kyseliny

15 g

2,5 g

Sacharidy

43 g

7,2 g

Cukry

11 g

1,8 g

Vláknina

5 g

0,8 g

Bielkoviny

28 g

4,7 g

Čas

35 minút

Suroviny na 2 porcie

Hlávkový šalát (ks)

0,5

Kapary (g)

20

Zemiaky (g)

300

Cherry paradajky (g)

100

Zelená fazuľka* (g)

200

Vajíčko* (ks)

2

Šalotka (g)

30

Losos* (g)

200

Olivový olej (ml)

30

Dijónska horčica (g)

20

Vínny ocot biely (ml)

10

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

3. Vajcia a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich

8. Orechy a výrobky z nich

10. Horčica a výrobky z nej

12. Oxid siričitý a siričitany

Postup

zemiaky

Rúru rozohrejeme na 220 stupňov. Zemiaky pokrájame na mesiačiky, osolíme a okoreníme. Presunieme na polku plechu. Na druhú polku uložíme zelenú fazuľku. Polejeme tretinou olivového oleja a pečieme asi 20 minút.

dresing

Lososa umyjeme, osúšíme, osolíme, pokvapkáme olejom, okoreníme a presunieme na plech ku zemiakom. Pečieme 10 minút. 

V malej miske zmiešane olivový olej, horčicu, ocot, polovicu nadrobno nakrájanej šalotky, soľ a čierne korenie.

cibula a paradajky

Paradajky rozpolíme. Druhú polovicu šalotky nakrájame na kolieska. 

Do hrnca dáme variť vajíčka na 15 minút. Následne ich ochladíme a zbavíme škrupinky.

salat nocoise

Listy šalátu od seba pooddeľujeme a uložíme na tanier. Postupne naň ukladáme lososa, paradajky, šalotku, francúzsky dresing z druhého kroku, upečené zemiaky, fazuľku, rozpolené vajíčka a posypeme kaparami. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Šalát “Niçoise” s pečeným lososom, zemiakmi a francúzskym dresingom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 609 kcal / 101 kcal, Tuky: 34 g / 5,7 g, Sacharidy: 43 g / 7,2 g, Bielkoviny: 28 g / 4,7 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Cherry paradajky, Dijónska horčica, Hlávkový šalát, Kapary, Losos, Olivový olej, Šalotka, Vajíčko, Vínny ocot biely, Zelená fazuľka, Zemiaky, Soľ, Čierne korenie

7.39

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *