Zázvorovo-medový pečený losos

so zeleninovým šalátom a nasekanými mandľami

Rybu obaľujeme zmesou zo zázvoru, dijónskej horčice, sezamového oleja, medu, sójovej omáčky a rybej omáčky. Zapečieme v rúre na 10 minút a máme delikatesu pripravenú. Podávame so šalátom. Hotovo máme za 20 minút. Teraz už len stačí zjesť. Výborný losos, výborný šalát. Odporúčame.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2331 kJ /
557 kcal
582 kJ /
139 kcal

Tuky

37 g

9,3 g

nasýtené mastné kyseliny

2 g

0,5 g

nenasýtené mastné kyseliny

9 g

2,3 g

Sacharidy

24 g

6,0 g

Cukry

13 g

3,3 g

Vláknina

4 g

1,0 g

Bielkoviny

31 g

7,8 g

Čas

20 minút

Suroviny na 2 porcie

Červená paprika (ks)

1

Dijónska horčica (g)

30

Jarná cibuľka (zväzok)

0,5

Losos* (g)

300

Mandle plátky (g)

20

Med (g)

20

Mrkva (ks)

1

Olivový olej (ml)

10

Rybia omáčka (ml)

10

Sezamový olej (ml)

10

Sójová omáčka (ml)

10

Uhorka (ks)

1

Zázvor (g)

40

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

8. Orechy a výrobky z nich

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

13. Vlčí bôb a výrobky z neho

Postup

suroviny na obalovanie

Rozohrejeme rúru na 230 stupňov. V malej miske spolu zmiešame nastrúhaný zázvor, polovicu horčice, sezamového oleja a medu, sójovú omáčku, rybiu omáčku a 50 ml vody (2 porcie).

obaleny losos

Rybu umyjeme, osušíme, a ak má kožu, tak ju oddelíme od mäsa. Potrieme lososa polovicou omáčky z prvého kroku. Plech potrieme olivovým olejom (môžeme vynechať, ak použijeme papier na pečenie), presunieme naň rybu a pečieme v rúre 10 minút.

zelenina

Zvyšnú omáčku doplníme horčicou, medom a sezamovým olejom. Premiešame. Do stredne veľkej misky postupne vkladáme papriku nakrájanú na plátky zbavenú jadierok, na malé kocky nakrájanú uhorku, nadrobno nakrájanú cibuľku, nastrúhanú očistenú mrkvu a mandle.

losos so salatom

Šalát zalejeme zvyšnou omáčkou, premiešame a máme hotovo. Rozdelíme ho do tanierov a doplníme upečeným lososom. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Zázvorovo-medový pečený losos so zeleninovým šalátom a nasekanými mandľami

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 557 kcal / 139 kcal, Tuky: 37 g / 9,3 g, Sacharidy: 24 g / 6,0 g, Bielkoviny: 31 g / 7,8 g

Balíky rozvážame v okresoch Košice I, Košice II, Košice III, Košice IV, Košice okolie a na územie mesta Prešov.

Dátum a čas doručenia si určíte v pokladni.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Červená paprika, Dijónska horčica, Jarná cibuľka, Losos, Mandle plátky, Med, Mrkva, Olivový olej, Rybia omáčka, Sezamový olej, Sójová omáčka, Uhorka, Zázvor, Soľ, Čierne korenie

7.95

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *