Zelenina na sečuánsky spôsob

na bulgurovom základe so zázvorom

Čo tak si dnes dať „áziu“? To nie je asi nič nové, ale uvariť si ju doma? Tiež nie je veľký problém. To znie ako super nápad pre tento recept, v ktorom si vychutnáte mnoho zeleniny s orientálnou príchuťou. Jedna porcia sa zmestí do 500 kalórií, a tak je to priateľská voľba pre tých, ktorí si dávajú pozor na líniu. Vajíčko na vrchu je v tomto prípade ako čerešnička na torte.  #hviezdoukuchyne

Zelenina na sečuánsky spôsob

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
1920 kJ / 459 kcal
614 kJ / 147 kcal

Tuky

26 g

8,3 g

nasýtené mastné kyseliny

2 g

0,6 g

nenasýtené mastné kyseliny

5 g

1,6 g

Sacharidy

52 g

16,6 g

Cukry

6 g

1,9 g

Vláknina

2 g

0,6 g

Bielkoviny

23 g

7,4 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie
Zázvor (g)

50

Šampiňóny (g)

120

Žltá cibuľa (g)

1

Arašidy (g)

15

Bulgur (g)

100

Hubový bujón (ks)

2

Sečuánska pasta (g)

40

Sladká sójová omáčka (ml)

20

Vajíčko* (ks)

2

Repkový olej  (g)

20

Trstinový cukor (g)

5

Jarná cibuľka (ks)

2

Červená paprika (ks)

1

Soľ, čierne korenie 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

Postup

nakrajana zelenina

Suroviny si umyjeme, utrieme a začneme krájať. Na maličké kúsky nakrájame zázvor, papriku a jarnú cibuľku. Oddelíme zelenú časť cibuľky od tej bielej. Šampiňóny nakrájame na štvrtinky a cibuľu na pásiky.

zazvor a cibula v panvici

Necháme rozpáliť trochu oleja v malom hrnci. Potom do neho pridáme zázvor a bielu časť jarnej cibuľky. Premiešame a varíme asi 2 minúty. Ku zmesi prisypeme bulgur, zalejeme pohárom vody a pridáme k tomu hubový bujón. Privedieme do varu, stíšime plameň a prikryjeme.

nakrajane arasidy

Bulgur je pripravený, keď sa voda odparí. Dáme ho nabok a necháme prikrytý. Kým k tomu dôjde, pripravíme si arašidy. Do hlbokej suchej panvice nasypeme arašidy a pečieme 2-3 minúty. Pravidelne premiešavame. Keď vychladnú, nakrájame ich na doske nadrobno.

paprika cibula a huby v panvici

Do panvice po arašidoch nalejeme olej a nasypeme huby, papriku a cibuľu. Zamiešame a necháme variť 5-7 minút, kým zelenina mierne nezmäkne. Pridáme, sójovú omáčku, sečuánsku pastu, cukor a podlejeme 1/4 pohárom vody. 

zeleninova zmes v hrnci

Premiešame a varíme ešte 2-3 minúty, kým omáčka nezhustne. Po nej príde na rad druhá panvica, na ktorej si pripravíme volské oko na spôsob, ako ho máme radi.

zelenina na secuansky sposob

V hrnci poriadne premiešame bulgur a všetko je nachystané, môžeme pripravovať stôl. Základ bude tvoriť bulgur, na ktorý  pôjde zeleninka s omáčkou a to všetko prikryjeme vajíčkom. Nakoniec posypeme arašidmi a zelenou časťou zelenej cibuľky. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Zelenina na sečuánsky spôsob na bulgurovom základe so zázvorom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 459 kcal / 147 kcal, Tuky: 26 g / 8,3 g, Sacharidy: 52 g / 16,6 g, Bielkoviny: 23 g / 7,4 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Arašidy, Bulgur, Červená paprika, Hubový bujón, Jarná cibuľka, Repkový olej, Šampiňóny, Sečuánska pasta, Sladká sójová omáčka, Trstinový cukor, Vajíčko, Zázvor, Žltá cibuľa, Soľ, Cierne korenie

5.89

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Vyberajte podľa kategórií

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *