Africké arašidové kari

s kelom, batatmi, limetkou a basmati ryžou

Sme radi, ak naše recepty môžu robiť radosť všetkým. Radi robíme radosť aj vegánom. Je pravda, že by sme mohli častejšie, ale časom sa toho nazbiera toľko, že budete mať čo robiť, aby ste ochutnali všetky naše recepty. Vyskúšajte dnes kari tvorené z batatov, kelu, arašidového masla a paradajok.

  #hviezdoukuchyne

kari s ryzou

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2850 kJ / 681 kcal
475 kJ / 113 kcal

Tuky

27 g

4,5 g

nasýtené mastné kyseliny

4 g

0,7 g

nenasýtené mastné kyseliny

5 g

0,8 g

Sacharidy

86 g

14,3 g

Cukry

12 g

2,0 g

Vláknina

12 g

2,0 g

Bielkoviny

24 g

4,0 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Basmati ryža (g)

100

Paradajky krájané (g)

400

Cesnak (strúčik)

2

Zázvor (g)

20

Jalapeño (ks)

1

Kel (g)

250

Limetka (ks)

0,5

Arašidové maslo (g)

30

Arašidy (g)

50

Bataty (g)

200

Žltá cibuľa (ks)

1

Olivový olej (ml)

10

Kari korenie

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

8. Orechy a výrobky z nich

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

zavor, cesnak cibula a batat v celku

Na začiatok zázvor očistíme a nastrúhame, cesnak očistíme a prelisujeme, cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno a zemiak očistíme a nakrájame na kocky. Jalapeños umyjeme, rozpolíme a zbavíme semienok. Nakrájame nadrobno.

cibula s kari

V hrnci alebo hlbokej panvici rozpálime olej a opečieme na ňom cibuľu. Priebežne premiešame a varíme 3 minúty. Následne pridáme zázvor, cesnak, jalapeños, soľ a kari korenie. Dôkladne premiešavame a necháme minútu rozvoňať.

kari sa vari

Panvicu zalejeme 200 ml vody (2 porcie), pridáme paradajky, arašidové maslo a batat. Premiešame a varíme 10 minút.

Uvaríme ryžu. Jeden diel ryže varíme v dvoch dieloch osolenej vody. Privedieme k varu, potom znížime plameň a varíme, kým sa voda neodparí. 

nakrajany kel

Medzitým umyjeme a nakrájame kel na malé kúsky.

kel v hrnci

Pridáme ho po kúskoch do panvice, premiešame a varíme kým nezmäkne – 5 minút.

kari s ryzou

Do väčšej polky taniera vložíme kari z panvice, do druhej časti ryžu, posypeme arašidmi a doplníme kúskami limetky. Môžeme ozdobiť koriandrom. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Africké arašidové kari s kelom, batatmi, limetkou a basmati ryžou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 681 kcal / 113 kcal, Tuky: 27 g / 4,5 g, Sacharidy: 86 g / 14,3 g, Bielkoviny: 24 g / 4,0 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Arašidové maslo, Arašidy, Basmati ryža, Bataty, Cesnak, Jalapeño, Kel, Limetka, Olivový olej, Paradajky krájané, Zázvor, Žltá cibuľa, Kari korenie, Soľ, Čierne korenie

5.69

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *