Aloo Gobi s uhorkovou Raitou a naanom

Indické zemiakovo-karfiolové kari s uhorkovým šalátom

Jednému všežravcovi ako sme väčšina z nás, sa ani nechce veriť, aké chutné môžu byť jedlá bez mäsa. Základom každého takého jedla je správna kombinácia korenín, a potom si vieme pripraviť chutné jedlo možno aj zo surovín, ktoré ináč neobľubujeme. V dnešnom recepte kombinujeme zemiaky s karfiolom, ktoré okoreníme zmesou skladajúcou sa zo sušeného koriandra, kari korenia, kurkumy, chilli, rasce, soli a čierneho korenia     #hviezdoukuchyne

karfiolove kari

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2448 kJ / 585 kcal
360 kJ / 86 kcal

Tuky

21 g

3,1 g

nasýtené mastné kyseliny

8 g

1,2 g

nenasýtené mastné kyseliny

11 g

1,6 g

Sacharidy

79 g

11,6 g

Cukry

15 g

2,2 g

Vláknina

8 g

1,2 g

Bielkoviny

16 g

2,4 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie
Cesnak (strúčik)

2

Grécky jogurt* (g)

200

Karfiol (ks)

0,5

Olivový olej (ml)

20

Paradajka (ks)

1

Polohrubá múka (g)

70

Uhorka (ks)

0,5

Zázvor (g)

20

Zemiaky (g)

200

Žltá cibuľa (ks)

0,5

Granulovaný cesnak

0,5

Kari korenie

150

Kurkuma
Kypriaci prášok
Chilli
Rasca
Koriander
Soľ, čierne korenie
*  uschovajte v chladničke
Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

cibula v panvici

Začneme s cibuľou, cesnakom a zázvorom. Cibuľu očistíme a nasekáme nadrobno, cesnak očistíme a prelisujeme, zázvor očistíme a nastrúhame. Na olivovom oleji opekáme všetky tri suroviny asi 4 minúty. Premiešavame. Pripravíme si zeleninu na krok 3.

cibula a korenie v panvici

Následne pridáme do panvice koreniny: sušený koriander, kari korenie, kurkumu, rascu, chili, soľ a čierne korenie. Premiešame a opražíme asi 30 sekúnd.

karfiol zemiaky a paradajka v panvici

Panvicu zalejeme 300 ml vody a prisypeme zeleninu. Karfiol natrháme na malé hlavičky, paradajku nakrájame na väčšie a zemiaky na menšie kocky. Privedieme k varu, znížime plameň, prikryjeme pokrievkou a varíme asi 20 minút, kým zelenina nezmäkne.

uhorka

Kým sa zelenina varí pripravíme si šalát a naan. Na šalát si očistíme uhorku a nakrájame ju nadrobno. Do misky ku uhorke pridáme grécky jogurt, soľ a čierne korenie. Premiešame a máme raitu.

nakrajany naan

V miske zmiešame väčšinu múky, jogurt, kypriaci prášok, granulovaný cesnak, soľ a čierne korenie. Vytvoríme si cesto, rozdelíme na 2 guľky (2 porcie) a rozvaľkáme na doske posypanej múkou. Vzniknuté placky opečieme na suchej panvici po 3 minúty z každej strany.

karfiolove kari

Keď sa zelenina dovarí, rozdelíme ju do tanierov, naan nakrájame na kocky a podávame s uhorkovým šalátom. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Aloo Gobi s uhorkovou Raitou a naanom – Indické zemiakovo-karfiolové kari s uhorkovým šalátom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 585 kcal / 86 kcal, Tuky: 21 g / 3,1 g, Sacharidy: 79 g / 11,6 g, Bielkoviny: 16 g / 2,4 g

Balíky rozvážame v okresoch Košice I, Košice II, Košice III, Košice IV, Košice okolie a na územie mesta Prešov.

Dátum a čas doručenia si určíte v pokladni.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Cesnak, Grécky jogurt, Karfiol, Naan, Olivový olej, Paradajka, Uhorka, Zázvor, Zemiaky, Žltá cibuľa, Kari korenie, Kurkuma, Chilli, Rasca, Koriander, Soľ, Čierne korenie

4.35

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *