Vajíčkovo-bravčové Fu yung

s brokolicou, jasmínovou ryžou a domácou gravy omáčkou

Tento recept sa nám bohužiaľ nezmestil do 700 kalórií za porciu, ako je naším cieľom. Ak vás toto neodrádza, tak verte, že tie najchutnejšie jedlá sú tie, ktoré obsahujú najviac kalórií. Neviem komu to napadlo kombinovaťbrokolicu s klobásou a ryžou, ale mali by mu zvýšiť plat. Je to abnormálne nenormálne a vy by ste to mali skúsiť tiež.

    #hviezdoukuchyne

fu yung

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
3323 kJ / 794 kcal
664 kJ / 158 kcal

Tuky

44 g

8,8 g

nasýtené mastné kyseliny

14 g

2,8 g

nenasýtené mastné kyseliny

13 g

2,6 g

Sacharidy

60 g

12,0 g

Cukry

9 g

1,8 g

Vláknina

1 g

0,2 g

Bielkoviny

35 g

7,0 g

Čas

35 minút

Suroviny na 2 porcie

Brokolica (ks)

0,5

Vajíčko* (ks)

4

Jarná cibuľka (zväzok)

0,5

Jasmínová ryža (g)

100

Bravčová klobása (g)

200

Šampiňóny (g)

120

Žltá cibuľa (ks)

0,5

Kukuričný škrob (g)

10

Ryžový ocot (ml)

10

Sójová omáčka (ml)

20

Olivový olej (ml)

20

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

13. Vlčí bôb a výrobky z neho

Postup

omacka

V prvom kroku si pripravíme gravy omáčku. V hrnci dáme spolu variť 300 ml vody (2 porcie), polovicu olivového oleja a ryžového octu a sójovú omáčku. Keď zovrie, pomaličky ku nej prilejeme za stáleho miešania rozšľahaný škrob v 100 ml vody. 

ryza

Pod hrncom s omáčkou stíšime plameň na najslabší, prikryjeme a necháme variť 30 minút.

V druhom hrnci dáme variť ryžu. Na jeden diel ryže použijeme dva diely vody. Osolíme, privedieme k varu a stíšime plameň. Varíme dokým sa voda neodparí. Následne prikryjeme pokrievkou.

klobasa

Klobásu nakrájame na malé kúsky. Na panvici vhodnej do rúry rozpálime polovicu zvyšného oleja a opražíme na ňom klobásu. Opekáme 5 minút a priebežne premiešavame. Potom odložíme klobásu nabok a panvicu použijeme v ďalšom kroku.

cibula brokolica huby

Kým sa klobása opeká, očistíme a nakrájame nadrobno cibuľu. Huby nakrájame na plátky a brokolicu na malé hlavičky. Do panvice vlejeme poslednú časť oleja a prisypeme nakrájanú zeleninu a huby. Na silnom plameni opekáme asi 5 minút. Priebežne premiešavame.

vsetky suroviny v panvici

V hlbokom tanieri spolu rozšľaháme vajíčka, ryžový ocot, soľ a čierne korenie. Po 5 minútach opekania zeleniny pridáme do panvice opečenú klobásu a zalejeme ju vajíčkovou zmesou. Premiešame a na stredne veľkom plameni opekáme 4 minúty.

fu yung

Panvicu následne presunieme do rúry, ktorú sme si rozohriali na 220 stupňov. Pečieme 10 minút. Brokolicovo-vajíčkovu zmes rozdelíme do tanierov, polejeme omáčkou a podávame s ryžou. Nakoniec posypeme Nakrájanou jarnou cibuľkou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Vajíčkovo-bravčové Fu yung s brokolicou, jasmínovou ryžou a domácou gravy omáčkou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 794 kcal / 158 kcal, Tuky: 44 g / 8,8 g, Sacharidy: 60 g / 12,0 g, Bielkoviny: 35 g / 7,0 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Bravčová klobása, Brokolica, Jarná cibuľka, Jasmínová ryža, Kukuričný škrob, Olivový olej, Ryžový ocot, Šampiňóny, Sójová omáčka, Vajíčko, Žltá cibuľa, Soľ, Čierne korenie

5.89

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *