Grilované kuracie Satay

s ryžovými rezancami a uhorkovo-reďkovkovým šalátom

Ak ste si vybrali tento kulinársky zážitok, tak ste si vybrali veľmi dobre. Niežeby ste si nevybrali dobre, ak by ste si boli vybrali niektorý z iných receptov, ale tento je o čosi inakší. Budeme tvoriť omáčku, v polke ktorej budeme mäso marinovať a druhú polku použijeme ako samotnú omáčku ku hlavnému jedlu.

  #hviezdoukuchyne

kuracie satay

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2138 kJ / 511 kcal
611 kJ / 146 kcal

Tuky

22 g

6,3 g

nasýtené mastné kyseliny

3 g

0,9 g

nenasýtené mastné kyseliny

9 g

2,6 g

Sacharidy

33 g

9,4 g

Cukry

3 g

0,9 g

Vláknina

2 g

0,6 g

Bielkoviny

41 g

11,7 g

Čas

35 minút

Suroviny na 2 porcie

Kuracie prsia* (g)

300

Uhorka (ks)

1

Zázvor (g)

20

Limetka (ks)

1

Reďkovka (ks)

0,5

Trstinový cukor (g)

10

Ryžové rezance (g)

140

Rybia omáčka (ml)

10

Arašidové maslo (g)

30

Olivový olej (ml)

20

Chilli

 

Kari korenie

 

Kurkuma

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

Postup

omacka

Začneme omáčkou. V hlbokom tanieri alebo stredne veľkej miske spolu zmiešame polovicu šťavy z limetky, očistený a nastrúhaný zázvor, arašidové maslo, polku rybacej omáčky, polovicu cukru, kurkumu, kari korenie, chilli a zriedime vodou na požadovanú kozistenciu (cca 10 ml).

kura v marinade

Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Polovicu omáčky zmiešame s kúskami mäsa a druhú polovicu odložíme ako prílohu ku jedli.

spajze sa opekaju

Dáme variť vodu, a keď zovrie, varíme v nej rezance asi 5 minút, kým nezmäknú. Scedíme a odložíme nabok.

Mäso obalené v omáčke ponapichujeme na špajle a na polovici olivového oleja opekáme po 2 minúty z každej strany (dokopy 8 minút).

dresing

Kým sa mäso pečie, pripravíme si dresing do šalátu. V stredne veľkej miske spolu zmiešame olivový olej, rybiu omáčku, cukor, soľ, čierne korenie a šťavu z limetky.

uhorka a redkovka

Samotný šalát sa skladá len z dvoch surovín. Uhorku očistíme a nakrájame na krúžka. Reďkovku zbavíme nadbytočného koreňa a takisto nakrájame na krúžka. Zmiešame s dresingom.

Grilované kuracie Satay s ryžovými rezancami a uhorkovo-reďkovkovým šalátom

Do taniera uložíme opečené mäso na špajlách, ktoré polejeme zvyšnou omáčkou. Podávame s uhorkovo-reďkovkovým šalátom. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Grilované kuracie Satay s ryžovými rezancami a uhorkovo-reďkovkovým šalátom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 511 kcal / 146 kcal, Tuky: 22 g / 6,3 g, Sacharidy: 33 g / 9,4 g, Bielkoviny: 41 g / 11,7 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Arašidové maslo, Kuracie prsia, Limetka, Olivový olej, Reďkovka, Rybia omáčka, Ryžové rezance, Trstinový cukor, Uhorka, Zázvor, Chilli, Kari korenie, Kurkuma, Soľ, Čierne korenie

6.49

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Ak si vytvoríte objednávku do stredy 12:00 -> balík vám pošleme vo štvrtok s doručením v piatok
Ak si vytvoríte objednávku do nedele 12:00 -> balík vám pošleme v pondelok s doručením v utorok
Doručovanie počas sviatkov nájdete na tomto odkaze.
Cena bez surovín
Cena za objednané suroviny
Celková suma

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *