Vegetariánske “carnitas”

Tacos s fazuľou, hubami portobello, avokádom a jalapeños

Tacos je jedno úžasné jedlo, ktoré by si mali možnosť vychutnať všetci. Aj tí, ktorým mäso nechutí a aj tí, ktorí mäsové výrobky ani vizuálne. Čo by sa s tým dalo robiť? Ako ich potešiť? Pripravme ich tacos podľa nášho receptu. Vytvoríme si vegánske carnitas veľmi jednoducho. Skladajú sa z fazule, húb, cibule a korením. Ozdobíme avokádom a papričkami jalapeños.    #hviezdoukuchyne

hubove tacos

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
3260 kJ / 779 kcal
815 kJ / 195 kcal

Tuky

27 g

6,8 g

nasýtené mastné kyseliny

5 g

1,3 g

nenasýtené mastné kyseliny

13 g

3,3 g

Sacharidy

109 g

27,3 g

Cukry

15 g

3,8 g

Vláknina

29 g

7,3 g

Bielkoviny

27 g

6,8 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Avokádo (ks)

0,5

Faz. borlotti (g)

400

Cesnak (strúčik)

1

Jalapeño (ks)

1

Limetka (ks)

1

Pomaranč (ks)

0,5

Portobello (ks)

2

Tortilla pšen. (g)

6

Žltá cibuľa (ks)

0,5

Olivový olej (ml)

10

Javorový sir. (ml)

10

Sój. omáčka (ml)

10

Kajenské korenie 

 

Chilli

 

Rasca

 

Oregano 

 

Koriander

 

Soľ, čierne korenie

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

13. Vlčí bôb a výrobky z neho

Postup

pomaranc limetka a cesnak

Huby umyjeme a zbavíme stopiek a nakrájame na pásiky. Cibuľu očistíme a takisto nakrájame na polmesiačíky. 

Do jednej misky odšťavíme pomaranč a polku limetky. Pridáme prelisovaný cesnak.

korenie v miske

Do tej istej misky pridáme sójovú umáčku, javorový sirup, koriander, rascu, oregano, chilli a kajenske korenie. Premiešame a pridáme nakrájané huby a cibuľu. Dôkladne všetko obalíme koreninovou zmesou.

huby s cibulou v panvici

Na panvici rozpálime olivový olej a opekáme na ňom hubovo-cibuľovú zmes na stredne veľkom plameni spolu s pomarančovou marinádou. Varíme 8 – 10 minút. Priebežne premiešavame.

fazula, huby s cibulou v panvici

Do panvice pridáme aj fazuľu zbavenú nálevu. Premiešame a varíme asi 5 minút.

jalapeno, avokado limetka

Medzitým nakrájame jalapeños na krúžka, avokádo na pásiky a druhú polku avokáda na polovičky polmesiačikov. Tortilly dáme zohriať na 30 sekúnd do mikrovlnky.

hubove tacos

Keď máme všetko hotové, uložíme hubovo-fazuľovú zmes na teplé tortilly. Ďalej ukladáme avokádo a jalapeños a pokvapkáme limetkovou šťavou. Môžeme podávať s majonézou a koriandrom. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Vegetariánske “carnitas” – Tacos s fazuľou, hubami portobello, avokádom a jalapeños

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 779 kcal / 195 kcal, Tuky: 27 g / 6,8 g, Sacharidy: 109 g / 27,3 g, Bielkoviny: 27 g / 6,8 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Avokádo, Cesnak, Fazuľa borlotti, Huby Portobello, Jalapeño, Javorový sirup, Limetka, Olivový olej, Pomaranč, Sójová omáčka, Tortilla pšeničná, Žltá cibuľa, Kajenské korenie, Chilli, Rasca, Oregano, Koriander, Soľ, Čierne korenie

 

6.89

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *