Stačí uvariť

Alternatívna spanakopita v tortille

s gréckym paradajkovo-uhorkovým šalátom

Spanakopita je známe grécke jedlo tvorené špenátovo-syrovou plnkou, ktorá je vložená do chrumkavého cesta. Dnes nahradíme toto cesto pšeničnou tortillou, a vytvoríme tak akýsi mix medzi spanakopitou a quesadillou. Chutné placky doplníme sviežim šalátom. Takto pripravíme originálnu večeru, ako nikdy predtym.

    #hviezdoukuchyne

spanakopita

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2481 kJ / 593 kcal
496 kJ / 118 kcal

Tuky

38 g

7,6 g

nasýtené mastné kyseliny

16 g

3,2 g

nenasýtené mastné kyseliny

9 g

1,8 g

Sacharidy

38 g

7,6 g

Cukry

7 g

1,4 g

Vláknina

7 g

1,4 g

Bielkoviny

25 g

5,0 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Špenát baby (g)

300

Cheddar* (g)

50

Feta* (g)

100

Uhorka (ks)

0,5

Kalamata olivy (g)

50

Tortilla 60 g (ks)

2

Červená cibuľa (ks)

0,5

Paradajka (ks)

1

Olivový olej (ml)

20

Tmavé balsamico (ml)

30

Kôpor 

 

Oregano 

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

7. Mlieko a výrobky z neho

12. Oxid siričitý a siričitany

Postup

cibula nakrajana

Cibuľu očistíme a polovicu nakrájame na plátky a polovicu nadrobno. Plátky presunieme do stredne veľkej misky a necháme marinovať s balsamicom. Druhú polovicu cibule opražíme na štvrtine olivového oleja. Presunieme do druhej stredne veľkej misky.

spenat v hrnci

Do hrnca dáme variť vodu. Keď voda vrie, pridávame po kúskoch špenát a zamiešame. Varíme asi 2 minúty, kým sa špenát nezredukuje. Následne ho scedíme cez sitko a zalejeme studenou vodou. Presunieme do misky s opečenou cibuľou. 

zmes na plnenie

Do misky so špenátom pridáme cheddar, nadrobenú fetu, druhú štvrtinu olivového oleja, polovicu oregana, soľ, čierne korenie a nasekaný kôpor. Rukami dôkladne premiešame obsah misky.

spenat so syrom v placke

Do panvice vylejeme polovicu ostávajúceho oleja a rozprestrieme tortillu. Na jednu polovicu uložíme špenátovo-syrovú zmes a zatvoríme druhou polkou tortilly. Opekáme asi 3 minúty, otočíme na druhú stranu a opekáme asi 2 minúty. Postup opakujeme s druhou tortillou.

salat

Kým sa tortilla opeká, do misky s marinovanou cibuľou pridáme na mesiačiky nakrájanú paradajku, očistenú a na kružky nakrájanú uhorku, olivy, olivový olej, oregano, soľ a čierne korenie. Premiešame.

spanakopita

Opečené tortilly rozrežeme na tri rovnaké časti. Podávame so šalátom. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Alternatívna spanakopita v tortille s gréckym paradajkovo-uhorkovým šalátom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 593 kcal / 118 kcal, Tuky: 38 g / 7,6 g, Sacharidy: 38 g / 7,6 g, Bielkoviny: 25 g / 5,0 g

Balíky rozvážame v okresoch Košice I, Košice II, Košice III, Košice IV, Košice okolie a na územie mesta Prešov.

Dátum a čas doručenia si určíte v pokladni.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Červená cibuľa, Cheddar, Feta, Kalamata olivy, Olivový olej, Paradajka, Špenát baby, Tmavé balsamico, Tortilla 60 g, Uhorka, Kôpor, Oregano, Soľ, Čierne korenie

6.99

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Vyberajte podľa kategórií

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *