...

Stačí uvariť

Pečené bravčové karé

na dusenej červenej kapuste s jablkami

Bravčové mäso nemá zvyčajne miesto v jedálníčku niekoho, koho cieľom je chudnúť. My sme tu nato, aby sme prekonali všetky bariéry a prinášame vám recept na bravčové karé s kapustou a tieto čísla: 403 kcal na porciu, 3 gramy tuku na 100 gramov a 42 gramov bielkovín. Kto to tvrdil, že  bravčové do diéty nepatrí?

  #hviezdoukuchyne

bravcove kare

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
1686 kJ / 403 kcal
337 kJ / 81 kcal

Tuky

15 g

3,0 g

nasýtené mastné kyseliny

1 g

0,2 g

nenasýtené mastné kyseliny

5 g

1,0 g

Sacharidy

29 g

5,8 g

Cukry

16 g

3,2 g

Vláknina

7 g

1,4 g

Bielkoviny

42 g

8,4 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Bravčové karé* (g)

360

Jablko Gala (ks)

1

Červená kapusta (g)

500

Červená cibuľa (ks)

0,5

Jablčný ocot (g)

20

Olivový olej (ml)

10

Chilli

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

12. Oxid siričitý a siričitany

Postup

okorenene maso

Rúru zapneme na 220 stupňov. Mäso umyjeme, osušíme a z obidvoch strán osolíme, okoreníme čierným korením a s chilli. Presunieme na papier na pečenie a pečieme v rúre 10 – 12 minút. V polovici otočíme.

nakrajane jablko

Jablko umyjeme, rozštvrtíme, zbavíme jadierok a nakrájame na malé kocky. Presunieme do stredne veľkej misky.

nakrajana kapusta

Kapustu nakrájame na tenké plátky. Čím tenšie plátky, tým mäkšia kapusta na konci bude a tým kratšie ju bude treba variť. Presunieme do misky s jablkom a premiešame.

nakrajana cibula

Cibuľu očistíme a nakrájame na polmešiačiky.

kapusta sa vari

Na olivovom oleji opečieme cibuľu za stáleho premiešavania 3 minúty. Pridáme kapustu s jablkom, zalejeme jablčným octom a pridáme ešte 100 ml vody. Osolíme a okoreníme. Varíme zakryté 10 – 15 minút.

bravcove kare

Keď je kapusta mäkká, presunieme ju na taniere a uložíme na ňu upečené mäsko. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Pečené bravčové karé na dusenej červenej kapuste s jablkami

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 403 kcal / 81 kcal, Tuky: 15 g / 3,0 g, Sacharidy: 29 g / 5,8 g, Bielkoviny: 42 g / 8,4 g

Balíky rozvážame v okresoch Košice I, Košice II, Košice III, Košice IV, Košice okolie a na územie mesta Prešov.

Dátum a čas doručenia si určíte v pokladni.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Bravčové karé, Červená cibuľa, Červená kapusta, Jablčný ocot, Jablko Gala, Olivový olej, Chilli, Soľ, Čierne korenie

4.69

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Nie je na sklade

Vyberajte podľa kategórií

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.