Salisbury steak

s hubovou omáčkou, opekanými zemiakmi a brokolicou

Aj keď názov môže mierne zavádzať, tak toto mäso je ešte šťavnatejšie ako celý kus steaku. Tento náš nazvaný salisbury sa tradične skladá z mletého hovadzieho mäsa. Podávame ho s pečenými zemiakmi, chrumkavou brokolicou a omáčkou zloženou hlavne zo šampiňónov, cibule a worchestrovej omáčky.

    #hviezdoukuchyne

Steak s omackou

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2766 kJ / 661 kcal
485 kJ / 116 kcal

Tuky

29 g

5,1 g

nasýtené mastné kyseliny

9 g

1,6 g

nenasýtené mastné kyseliny

10 g

1,8 g

Sacharidy

53 g

9,3 g

Cukry

10 g

1,8 g

Vláknina

0 g

0,0 g

Bielkoviny

47 g

8,2 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Brokolica (ks)

1

Šampiňóny (g)

200

Vajíčko* (ks)

1

Cesnak (strúčik)

1

Hovädzie mäso mleté* (g)

300

Zemiaky (g)

250

Žltá cibuľa (ks)

0,5

Hladká múka (g)

10

Dijónska horčica (g)

20

Olivový olej (ml)

20

Strúhanka (g)

50

Worchestrova omáčka (ml)

5

Sušená bazalka

 

Tymián

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

13. Vlčí bôb a výrobky z neho

Postup

zemiaky

Zapneme rúru na 220 stupňov. v miske zmiešame štvrtinu olivového oleja, nakrajané zemiaky, soľ, čierne korenie a bazalku. Uložíme na papier na pečenie a plech vložíme do rúry na 15 minút.

huby

Cesnak očistíme a prelisujeme, cibuľu očistíme a nakrájame na polmesiačiky, huby umyjeme a nakrájame na plátky. Všetko spolu odložíme na neskôr.

BROKOLICA

Do misky po zemiakoch vložíme na malé hlavičky nakrájanú brokolicu. Osolíme, okoreníme čiernym korením a polejeme ďaľšou štvrtinou olivového oleja. Uložíme na papier po zemiakoch a pečieme 10 minút.

maso na panvici

V stredne veľkej miske spolu zmiešame mäso, vajíčko, strúhanku, horčicu, polovicu worchestrovej omáčky, tymián, soľ a čierne korenie. Rukami vytvarujeme rovnaké mäsové placky. Na panvici rozpálime ďaľšiu štvrtinu oleja a opekáme mäsové placky dokopy 10 minút.

huby s omackou

Upečené mäso odložíme nabok. Do tej istej panvice vlejeme zvyšný olivový olej, a pridáme huby, cibuľu a cesnak. Varíme 5 minút a často premiešavame. Prisypeme múku a miešame 1 minútu. Prilejeme 200 ml vody (2 porcie) a worchestrovú omáčku. Privedievem k varu.

steak s omackou

Na konci pridáme mäso do panvice a varíme ešte tri minúty. Obsah panvice rozdelíme do tanierov a podávame s brokolicou a zemiakmi. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Salisbury steak s hubovou omáčkou, opekanými zemiakmi a brokolicou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 661 kcal / 116 kcal, Tuky: 29 g / 5,1 g, Sacharidy: 53 g / 9,3 g, Bielkoviny: 47 g / 8,2 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Brokolica, Cesnak, Dijónska horčica, Hladká múka, Hovädzie mäso mleté, Olivový olej, Šampiňóny, Strúhanka, Vajíčko, Worchestrova omáčka, Zemiaky, Žltá cibuľa, Sušená bazalka, Tymián Soľ, Čierne korenie

6.99

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Vyberajte podľa kategórií

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *