Avokádový toast

s marinovanou mozzarellou, sušenými paradajkami a šalátom

Ideálny nápad na rýchlu večeru. Svieži šalát len z dvoch ingrediencií a k tomu toast s avokádom, sušenými paradajkami a mozzarellou. Ak by ste sa rozhodli pre verziu bez šalátu, tak tento recept máte hotový, kým skončí reklama počas vášho obľúbeného programu v telke. My by sme odporúčali aj šalát, keďže vitamínov a vlákniny nikdy nie je dosť.

    #hviezdoukuchyne

avokadovy toast

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2783 kJ / 665 kcal
752 kJ / 179 kcal

Tuky

40 g

10,8 g

nasýtené mastné kyseliny

11 g

3,0 g

nenasýtené mastné kyseliny

3 g

0,8 g

Sacharidy

54 g

14,6 g

Cukry

7 g

1,9 g

Vláknina

8 g

2,2 g

Bielkoviny

23 g

6,2 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Avokádo (ks)

1

Hlávkový šalát (ks)

0,5

Mozzarella* (g)

120

Červená paprika (ks)

0,5

Sušené paradajky (g)

40

Kaiserka (ks)

2

Olivový olej (ml)

20

Med (g)

5

Tmavé balsamico (ml)

10

Oregano 

 

Chilli

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

8. Orechy a výrobky z nich

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

12. Oxid siričitý a siričitany

Postup

paradajky s koreninami

V malej miske spolu zmiešame polovicu olivového oleja, oregano, nadrobno nasekané sušené paradajky, soľ a čierne korenie. Premiešame.

mozzarella sa marinuje

Do tej istej misky pridáme na kocky nakrájanú mozzarellu. Opatrne ju obalíme paradajkovou marinádou a odložíme nabok marinovať.

salat

Do stredne veľkej misky postupne pridávame olivový olej, balsamico, med, soľ a čierne korenie. Premiešame dresing. Ďalej prisypeme na plátky nakrájaný šalát na malé kocky nasekanú červenú papriku zbavenú semienok.

opecene pecivo

Zapneme rúru na najvyšší stupeň, prerežeme pečivo pozdĺžne na polku a uložíme ho na plech. Keď je rúra rozpálená, tak vložíme plech na najvyššie poschodie a opekáme asi 2 minúty, kým sa pečivo mierne nepripečie. Môžeme pred rúrou potrieť olivovým olejom.

avokado

Avokádo rozpolíme, odstránime kôstku a šupku a nakrájame na tenké plátky.

Avokádový toast s marinovanou mozzarellou, sušenými paradajkami a šalátom

Na pečivo položíme plátky avokáda a na vrch umiestníme marinovanú mozzarellu so sušenými paradajkami. Tanier doplníme šalátom. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Avokádový toast s marinovanou mozzarellou, sušenými paradajkami a šalátom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 665 kcal / 179 kcal, Tuky: 40 g / 10,8 g, Sacharidy: 54 g / 14,6 g, Bielkoviny: 23 g / 6,2 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Avokádo, Červená paprika, Hlávkový šalát, Kaiserka, Med, Mozzarella, Olivový olej, Sušené paradajky, Tmavé balsamico, Oregano, Chilli, Soľ, Čierne korenie

6.39

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *