Rýchla pekinská miešanina

z hovädzieho mäsa a kapusty s limetkou a sójovou omáčkou

Neobyčajné recepty je naše druhé meno. Kombináciou mletého hovädzieho mäsa, pekinskej kapusty a omáčky z limetky a zázvoru si za polhodinku pripavíte jedno neobyčajné jedlo. Aj keď sa spojenie týchto surovín môže zdať zvláštne, tak verte nám, že by sme tento recept sem nezaradili, ak by to naozaj neobolo parádne jedlo.

    #hviezdoukuchyne

maso s kapustou

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2779 kJ / 664 kcal v
414 kJ / 99 kcal

Tuky

46 g

6,9 g

nasýtené mastné kyseliny

17 g

2,5 g

nenasýtené mastné kyseliny

9 g

1,3 g

Sacharidy

15 g

2,2 g

Cukry

0 g

0,0 g

Vláknina

0 g

0,0 g

Bielkoviny

51 g

7,6 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Cesnak (strúčik)

1

Zázvor (g)

20

Hovädzie mäso mleté* (g)

500

Limetka (ks)

0,5

Pekinská kapusta (ks)

0,5

Červená cibuľa (ks)

0,5

Sójová omáčka (ml)

30

Olivový olej (ml)

20

Paprika sladká mletá

 

Cesnakový prášok

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

13. Vlčí bôb a výrobky z neho

Postup

maso v panvici

V panvici rozpálime polovicu oleja a opečieme na ňom mleté mäso – 5 minút. Varechou rozoberieme časti mäsa na čo najmenšie kúsky. Osolíme a okoreníme čiernym korením. Keď na mäse už nie sú ružové časti, odložíme ho nabok a šťavu z neho necháme v panvici. 

cibula a zazvor nasekane

Cibuľu očistíme a nakrájame na malé kúsky, Zázvor očistíme a nastrúhame na strúhadle. Cesnak očistíme a prelisujeme.

cibula a zazvor v panvici

V panvici po mäse rozpálime olej a opečieme na ňom zázvor, cibuľu a cesnak. Opekáme asi 3 minúty. 

kapusta v hrnci

Z pekinskej kapusty odstránime tvrdú spodnú časť a nakrájame na stredne veľké kúsky. Pridáme do panvice ku zázvoru a varíme asi 3 minúty.

okorenena kapusta

Ku kapuste potom pridáme opečené mäso, šťavu z limetky, sójovú omáčku, papriku a granulovaný cesnak. Premiešame a varíme ešte 2 minúty.

maso s kapustou

Obsah panvice rozdelíme do misiek a môžeme si vychutnať rýchlu večeru. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Rýchla pekinská miešanina z hovädzieho mäsa a kapusty s limetkou a sójovou omáčkou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 664 kcal / 99 kcal, Tuky: 46 g / 6,9 g, Sacharidy: 15 g / 2,2 g, Bielkoviny: 51 g / 7,6 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Červená cibuľa, Cesnak, Hovädzie mäso mleté, Limetka, Olivový olej, Pekinská kapusta, Sójová omáčka, Zázvor, Paprika sladká mletá, Granulovaný cesnak, Soľ, Čierne korenie

6.99

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *