Arašidové portobello špízy

s grilovaným bok choy a kokosovou ryžou

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2640 kJ /
631 kcal
440 kJ /
105 kcal

Tuky

37 g

6,2 g

nasýtené mastné kyseliny

0 g

0,0 g

nenasýtené mastné kyseliny

0 g

0,0 g

Sacharidy

60 g

10,0 g

Cukry

11 g

1,8 g

Vláknina

5 g

0,8 g

Bielkoviny

16 g

2,7 g

Čas

35 minút

Suroviny na 2 porcie

Arašidové maslo* (g)

40

Bok choy (g)

500

Edamame* (g)

100

Huby Portobello* (ks)

2

Jazmínová ryža (g)

100

Kokosové mlieko* (ml)

200

Limetka (ks)

0,5

Olivový olej (ml)

30

Rybia omáčka (ml)

10

Sladká chilli omáčka (ml)

10

Sójová omáčka (ml)

20

Trstinový cukor (g)

10

Zázvor (g)

40

Kari

 

Kurkuma

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

Postup

kokosove mlieko a ryza v hrnci

Do hrnca nalejeme 100 ml vody (2 porcie), kokosové mlieko, prisypeme ryžu a soľ. Premiešame a privedieme k varu. Následne stíšime plameň a varíme, dokým sa voda neodparí. Nakoniec ryžu premiešame a necháme zakrytú pokrievkou.

suroviny na omacku

V malej miske spolu zmiešame polovicu sójovej, rybacej a sladkej chilli omáčky, arašidové maslo, očistený a nastrúhaný zázvor, šťavu z limetky, cukor, kurkumu a kari. Premiešame a môžeme doriediť vodou, aby sme dostali omáčkovitú konzistenciu.

satay omacka

Omáčku rozdelíme do dvoch misiek. Jednu si odložíme na servírovanie. Do druhej pridáme huby, ktoré si teraz pripravíme. Z húb odrežeme hlúbik. V ďalšom kroku lyžičkou opatrne odstránime lupene. Huby nakrájame na stredne veľké kocky.

spizy v panvici

Následne ich premiešame v miske s omáčkou a ponapichujeme na špajle. Na tretine olivového oleja ich opekáme asi 3 minúty z každej strany.

Edamame rozmrazíme v sitku pod teplou tečúcou vodou.

bok choy v panvici

V stredne veľkej miske spolu zmiešame rybaciu, sójovú a sladkú chilli omáčku. Pridáme polovicu zvyšného oleja. Premiešame. Bok choy rozpolíme a obalíme vo vytvorenej omáčke. Na zvyšku oleja ho opekáme po 3 minúty na každú stranu.

Arašidové portobello špízy s grilovaným bok choy a kokosovou ryžou

Tanier vystelieme kokosovou ryžou. Pridáme edamame, hubové špízy a opečený bok choy. Špízy nakoniec polejeme zvyšnou omáčkou. Ak nám v miske po bok choy ostala tiež ešte omáčka, môžeme ňou zeleninu takisto poliať. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Arašidové portobello špízy s grilovaným bok choy a kokosovou ryžou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 631 kcal / 105 kcal, Tuky: 37 g / 6,2 g, Sacharidy: 60 g / 10 g, Bielkoviny: 16 g / 2,0 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:
Arašidové maslo, Bok choy, Edamame, Huby Portobello, Jazmínová ryža, Kokosové mlieko, Limetka, Olivový olej, Rybia omáčka, Sladká chilli omáčka, Sójová omáčka, Trstinový cukor, Zázvor, Kari korenie, Kurkuma, Soľ, Čierne korenie

6.79

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Ak si vytvoríte objednávku do stredy 12:00 -> balík vám pošleme vo štvrtok s doručením v piatok
Ak si vytvoríte objednávku do nedele 12:00 -> balík vám pošleme v pondelok s doručením v utorok
Doručovanie počas sviatkov nájdete na tomto odkaze.
Cena bez surovín
Cena za objednané suroviny
Celková suma

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *