Batatové burrito

s paprikou a koriandrom v celozrnnej placke

Slovenská kuchyňa je bohatá na rôzne chutné jedlá, ale to je aj tá zahraničná. Aby sme sa nezasekli stále pri tom istom, poďme skúsiť niečo z ďalekého Mexika. Klasické burrito sa skaldá z mletého mäsa, ryže a fazule zatočené v placke. My ale robíme veci zásadne inak, a tak sme si pre vás pripravili tradičné burrito netradičným spôsobom. Obráncovia zvierat sa môžu opäť tešiť, keďže pri tomto pokrme nebudeme potrebovať žiadne zvieraciu pomoc.  

 #hviezdoukuchyne

Veganske burrito

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
1783 kJ / 426 kcal
575 kJ / 137 kcal

Tuky

14 g

4,5 g

nasýtené mastné kyseliny

3 g

1,0 g

nenasýtené mastné kyseliny

9 g

2,9 58g

Sacharidy

58 g

18,7 g

Cukry

5 g

1,6 g

Vláknina

17 g

5,5 g

Bielkoviny

15 g

4,8 g

Čas

25 minút

Suroviny na 2 porcie
Fazuľa červená (g)

200

Zeleninový bujón (ks)

1

Tortilla pšeničná (g)

2

Bataty (g)

200

Červená paprika (ks)

1

Žltá cibuľa (ks)

0,5

Olivový olej (ml)

20

Rasca  
Kajenské korenie  
Cesnakový prášok  
Chilli  
Koriander  
Soľ, čierne korenie 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

nakrajane bataty, paprika a cibula

Umyjeme, očistíme a nakrájame nadrobno cibuľu. Umyjeme, zbavíme jadierok a nakrájame na kocky papriku. Umyjeme, očistíme a nakrájame na kocky batat.

paprika a cibula v hrnci

V hrnci rozpálime polovicu oleja a začneme opekať cibuľu a papriku na miernom ohni. Premiešame a varíme asi 4 minúty.

bataty sa varia

Potom pridáme do hrnca 500 ml vody (porcia pre dvoch), bujón a nakrájaný batat. Varíme asi 10 minút pri stredne veľkom plameni. Následne vodu odlejeme a vrátime naspäť na sporák.

do hrnca pridame fazulu

Pridáme fazuľu zbavenú nálevu, nadrobno nakrájaný koriander a okoreníme rascou, kajmenským korením, granulovaným cesnakom, chilli, soľou a čiernym korením. Premiešame a varíme asi 2 minúty.

balime burrito

Vzniknutú zmes postupne nakladáme do placky. Preložíme kraje a rolujeme od nepreloženého konca s naloženou zmesou smerom ku druhému nepreloženému koncu. (Na fotke je to smer od nás ku vzdialenejšiemu koncu)

Batatové burrito s paprikou a koriandrom v celozrnnej placke

Takto zrolované placky presunieme na panvicu, na ktorej sme rozpálili zvyšnú časť oleja a opečieme z dvoch strán po 3-5 minút, kým nezhnednú. Batatové burrito je hotové a môžeme podávať s napríklad cesnakovou omáčkou. Dobrú chuť!s

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Batatové burrito s paprikou a koriandrom v celozrnnej placke

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 426 kcal / 137 kcal, Tuky: 14 g / 4,5 g, Sacharidy: 58 g / 18,7 g, Bielkoviny: 15 g / 4,8 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Bataty, Červená paprika, Fazuľa červená, Olivový olej, Tortilla pšeničná, Zeleninový bujón, Žltá cibuľa, Chilli, Granulovaný cesnak, Kajenské korenie, Koriander, Rasca, Soľ, Čierne korenie

4.99

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *