...

Grilované kuracie prsia à la bruschetta

s mozzarellou, paradajkami a balzamicovým glaze

Ak si budete hovoriť, že kde je príloha k tomuto jedlu? To je všetko? Veď z toho sa nenaje ani škôlkar. Povedať si to môžete, ale opak je pravdou. Stačí vymeniť nudné zemiaky a ryžu za niečo nápadité a nezvičajné a možno zistíte, že okrem toho, že ste ušetrili okolo 200 kalórií na porciu, tak je to naozaj chutné a tie paradajky k tomu pasujú viac ako obyčajná, alebo aj neobyčajná ryža.  #hviezdoukuchyne

SKuracia bruschetta

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2113 kJ / 505 kcal
983 kJ / 97 kcal

Tuky

25 g

4,8 g

nasýtené mastné kyseliny

9 g

1,7 g

nenasýtené mastné kyseliny

9 g

1,7 g

Sacharidy

16 g

3,1 g

Cukry

7 g

1,3 g

Vláknina

5 g

1,0 g

Bielkoviny

48 g

9,2 g

Čas

25 minút

Suroviny na 2 porcie

Kuracie prsia* (g)

300

Bazazlka (g)

20

Mozzarella* (g)

125

Cesnak (strúčik)

2

Žltá cibuľa (ks)

1

Paradajka (g)

400

Tmavé balsamico (ml)

50

Trstinový cukor (g)

10

Olivový olej (ml)

20

Cesnakový prášok (g)

 

Sušené oregáno

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

12. Oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10 mg/l

Postup

suroviny na pripravu

Začiatok ako každý iný. Umyjeme zeleninu, bylinky a mäso. Cesnak a cibuľu zbavíme obalov, mozzarellu nálevu.

Rozohrejeme rúru na 220 stupňov.

maso s marinadou

Kuracie prsia usušíme a pozdĺžne prerežeme tak, aby nám vznikli tenké filety. Pripravíme si zmes korenín z oregana, granulovaného cesnaku, soli a čierneho korenia a potrieme ním obe strany mäsa.

prsia sa griluju

V panvici rozohrejeme polovicu oleja a opekáme prsia z každej strany po 5 minút. Upečené kura presunieme na plech a prikryjeme ho na plátky nakrájanou mozzarellou. Necháme 3 minúty zapiecť v rúre, kým sa mozzarella neroztopí.

salat v miske

Kým sa kura griluje, pripravíme si zeleninovú misku. V nej zmiešame paradajky nakrájané na kocky, nadrobno nasekanú bazalku, cibuľu a prelisovaný cesnak. Polejeme olivovým olejom. Osolíme a okoreníme.

balsamico s cukrom v panvici

V panvici si pripravíme balsamicové glaze. Nalejeme do nej balsamico a nasypeme cukor. Miešame, kým sa cukor nerozpustí a na miernom ohni necháme 5 minút alebo kým sa nevytvorí lepkavá hmota.

kuracia bruschetta

Na tanier najprv presunieme kura s mozzarellou, pokryjeme ho s paradajkovou salsou a pokropíme balsamicovým glaze. Ozdobíme bazalkou a môžeme ísť na to. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov.

Grilované kuracie prsia à la bruschetta s mozzarellou, paradajkami a balzamicovým glaze

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 505 kcal / 97 kcal, Tuky: 25 g / 4,8 g, Sacharidy: 16 g / 3,1 g, Bielkoviny: 48 g / 9,2 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Cesnak, Kuracie prsia, Mozzarella, Olivový olej, Paradajka, Tmavé balsamico, Trstinový cukor, Žltá cibuľa, Bazalka, Granulovaný cesnak, Oregano, Soľ, Čierne korenie

6.69

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.