Batatovo-edamamová miska

s jasmínovou ryžou, zeleninou a mandľovo-limetkovou omáčkou

Ak si chcete oddýchnuť od množstva mäsových jedál a pripraviť si niečo ľahšie, tak vás možno zaujme tento recept. Polovicu taniera máme vyplnenú zeleninou plnou vitamínmi a druhú chrumkavými sladkými zemiakmi a koriandrovou ryžou. Celé to polejeme mandľovo-limetkovou omáčkou.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2280 kJ / 545 kcal
600 kJ / 143 kcal

Tuky

18 g

4,7 g

nasýtené mastné kyseliny

3 g

0,8 g

nenasýtené mastné kyseliny

5 g

1,3 g

Sacharidy

81 g

21,3 g

Cukry

10 g

2,6 g

Vláknina

8 g

2,1 g

Bielkoviny

13 g

3,4 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Bataty (g)

Biela reďkovka (kg)

Červená paprika (ks)

Cesnak (strúčik)

Edamame* (g)

Jarná cibuľka (zväzok)

Jasmínová ryža (g)

Limetka (ks)

Mandľové maslo (g)

Olivový olej (ml)

Sójová omáčka (ml)

Zázvor (g)

Koriander

Rasca,

Sušený koriander

Soľ, čierne korenie

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

8. Orechy a výrobky z nich

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

13. Vlčí bôb a výrobky z neho

Postup

bataty na plechu

Rúru rozohrejeme na 220 stupňov. Bataty očistíme, nakrájame na kocky, pokropíme olivovým olejom, okoreníme sušeným koriandrom, soľou, rascou a čiernym korením. Pečieme v rúre asi 20 minút.

ryza s koriandrom

Jeden diel ryže varíme s dvoma dielmi osolenej vody a privedieme k varu. Následne plameň stíšime a varíme na miernom plameni mierne zakryté, dokým sa voda neodparí. Vypneme plyn a ryžu premiešame s koriandrom nasekaným nadrobno.

omacka

V malej miske spolu zmiešame mandľové maslo, šťavu z limetky, očistený nastrúhaný zázvor, prelisovaný cesnak a sójovú omáčku. Doriedime vodou, aby nám vznikla omáčkovitá konzistencia.

miska s jasminovou ryzou

Ak je edamame zmrazený, rozmrazíme ho pod tečúcou vodou v sitku. Reďkovku očistíme a nakrájame na kolieska. Papirku zbavíme jadierok a nakrájame na pásiky. Jarnú cibuľku nakrájame na krúžky.

miska s jasminovou ryzou

Do taniera postupne ukladáme jednotlivé suroviny a podávame s pripravenou omáčkou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Batatovo-edamamová miska s jazmínovou ryžou, zeleninou a mandľovo-limetkovou omáčkou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 545 kcal / 143 kcal, Tuky: 18 g / 4,7 g, Sacharidy: 81 g / 21,3 g, Bielkoviny: 13 g / 3,4 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Bataty, Biela reďkovka, Červená paprika, Cesnak, Edamame, Jarná cibuľka, Jasmínová ryža, Limetka, Mandľové maslo, Olivový olej, Sójová omáčka, Zázvor, Koriander, Rasca, Sušený koriander, Soľ, Čierne korenie

6.39

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *