...

Hamburger z hovädzieho mäsa

s jablkovo-parmezánovým šalátom a jogurtovo-citrónovým dresingom

Aj tento týždeň sme si pre vás pripravili burger do 700 kalórií. Tentokrát hovädzie maso doplníme šalátom, v ktorom okrem iného nájdeme jablko, parmezán a grécky jogurt. Nezabudnime jablko krájať na čo najtenšie plátky. Kombinácia šťavnatého mäsa, čerstvého šalátu a krémového dresingu je na nezaplatenie.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2636 kJ / 630 kcal
659 kJ / 157 kcal

Tuky

37 g

9,3 g

nasýtené mastné kyseliny

13 g

3,3 g

nenasýtené mastné kyseliny

11 g

2,8 g

Sacharidy

44 g

11,0 g

Cukry

11 g

2,8 g

Vláknina

5 g

1,3 g

Bielkoviny

33 g

8,3 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Cesnak (strúčik)

2

Citrón (ks)

0,5

Grécky jogurt* (g)

50

Hovädzie mäso mleté* (g)

200

Jablko Gala (ks)

1

Kaiserka (ks)

2

Olivový olej (ml)

10

Parmezán* (g)

20

Rímsky šalát (ks)

0,5

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

8. Orechy a výrobky z nich

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

maso v panvici

Polovicu cesnaku prelisujeme do stredne veľkej misky. Pridáme mleté mäso, soľ a čierne korenie. Rukami zmes premiešame a vytvarujeme hamburgerové placky. Na olivovom oleji opekáme mäso 5 minút z každej strany, alebo dokým už nevidno ružové časti.

jogurt s cesnakom

Kým sa mäso pečie na stredne veľkom plameni, pripravíme si dresing pre šalát. V druhej stredne veľkej miske spolu zmiešame jogurt, zvyšok prelisovaného cesnaku a kôru a šťavu z citróna. 

cestoviny

Šalát umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Presunieme do misky s dresingom. Jablko rozdelíme na 4 časti, zbavíme jadierok a nakrájame na tenké polmesiačiky. Pridáme do misky ku šalátu. Zmes premiešame.

gulky v rure

Rúru rozpálime na 220 stupňov a na plechu v nej opečieme rezrezané žemle. Opekáme rozrezanou stranou smerom hore.

burger so salatom

Na spodnú časť žemle uložíme mäso z panvice. Mäso zľahka posypeme parmezánom a prikryjeme časťou šalátu s jablkami. Zatvoríme druhou časťou žemle  a podávame s jablkovo-jogurtovým šalátom posypaný zvyškom parmezánu. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Hamburger z hovädzieho mäsa s jablkovo-parmezánovým šalátom a jogurtovo-citrónovým dresingom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 630 kcal / 157 kcal, Tuky: 37 g / 9,3 g, Sacharidy: 44 g  / 11,0 g, Bielkoviny: 33 g / 8,3 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Cesnak, Citrón, Grécky jogurt, Hovädzie mäso mleté, Jablko Gala, Kaiserka, Olivový olej, Parmezán, Rímsky šalát, Soľ, Čierne korenie

5.89

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.