...

Batatovo-fazuľové kari

so špenátom a quinoou

Obrovská porcia batatového kari s quinoou vás zasýti, aj keď neobsahuje mäso a ani nič živočíšne. Napriek tomu nájdete v jednej porcii až 23 gramov proteínov a 19 gramov vlákniny. Niekedy aj kvôli tomu je celkom príjemné vyskúšať aj vegánsky pokrm. Takisto niečo málo cez 2 gramy tuku na 100 gramov je spomenutiavhodné.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2448 kJ / 585 kcal
429 kJ / 102 kcal

Tuky

12 g

2,1 g

nasýtené mastné kyseliny

2 g

0,4 g

nenasýtené mastné kyseliny

3 g

0,5 g

Sacharidy

94 g

16,5 g

Cukry

25 g

4,4 g

Vláknina

19 g

3,3 g

Bielkoviny

23 g

4,0 g

Čas

35 minút

Suroviny na 2 porcie

Bataty (g)

200

Biela fazuľa* (g)

400

Cesnak (strúčik)

2

Grécky jogurt* (g)

50

Kokosový olej* (g)

10

Pretlak paradajkový* (g)

200

Quinoa (g)

100

Špenát baby (g)

70

Zázvor (g)

40

Žltá cibuľa (ks)

0,5

Kari korenie

 

Petržlenová vňať

 

Soľ

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

quinoa sa vari

Jeden diel quinoi dáme variť s dvoma dielmi osolenej vody. Privedieme k varu, stíšime plameň a varíme mierne zakryté, dokým sa voda neodparí. Následne vypneme plyn a necháme prikryté.

cibula zazvor a cesnak

Cesnak prelisujeme, zázvor nastrúhame, cibuľu nakrájame nadrobno a batat očistíme a nakrájame na malé kocky. V panvici rozpálime olej a opekáme na ňom cibuľu asi 3 minúty. Následne pridáme cesnak, zázvor a kari korenie. Necháme rozvoniať 30 sekúnd. 

bataty s pretlakom

Do panvice ďalej prilejeme 200 ml vody (2 porcie), nakrájané bataty, paradajkový pretlak a soľ. Premiešame, privedieme k varu a na nízkom plameni varíme asi 10 minút.

bataty s pretlakom a spenatom

Do panvice pridáme fazuľu, špenát a grécky jogurt. Premiešame a varíme ešte 5 minút, dokým nie sú zemiaky mäkké.

batatove kari

Do tanierov rozdelíme uvarenú quinou a doplníme batatovo-fazuľovým kari. Posypeme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Batatovo-fazuľové kari so špenátom a quinoou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 585 kcal / 102 kcal, Tuky: 12 g / 2,1 g, Sacharidy: 94 g / 16,5 g, Bielkoviny: 23 g / 4,0 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Bataty, Biela fazuľa, Cesnak, Grécky jogurt, Kokosový olej, Pretlak paradajkový, Quinoa, Špenát baby, Zázvor, Žltá cibuľa, Kari korenie, Petržlenová vňať, Soľ

5.89

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.