...

Bazalkové mäsové guľky

s tekvicovo-špenátovou ryžou

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2896 kJ /
692 kcal
616 kJ /
147 kcal

Tuky

14 g

3,0 g

nasýtené mastné kyseliny

5 g

1,1 g

nenasýtené mastné kyseliny

1 g

0,2 g

Sacharidy

96 g

20,4 g

Cukry

8 g

1,7 g

Vláknina

1 g

0,2 g

Bielkoviny

41 g

8,7 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Basmati ryža (g)

130

Cesnak (strúčik)

2

Maslo* (g)

10

Mleté morčacie mäso* (g)

250

Panko (g)

50

Polotučné mlieko* (ml)

100

Špenát baby (g)

140

Tekvica maslová (g)

250

Bazalka

 

Muškátový orech

 

Talianske korenie

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

tekvica v hrnci

Tekvicu očistíme, nakrájame na malé kocky a varíme vo väčšom hrnci s osolenou vodou asi 10 minút. Následne vodu vylejeme a uvarenú tekvicu rozpučíme vidličkou. 

reyza a tekvica v hrnci

Ku tekvici pridáme ryžu, polovicu prelisovaného cesnaku, 200 ml vody (2 porcie), soľ a muškátový orech. Všetko dôkladne premiešame, privedieme k varu. Následne stíšime plameň a varíme mierne zakryté, dokým sa voda nodparí.

gulky na denku

Do misky postupne vkladáme nadrobno nakrájanú bazalku (necháme si časť na zdobenie), prelisovaný cesnak, mleté mäso, panko, talianske korenie, soľ a čierne korenie. Dôkladne premiešame.

gulky v panvici

Rukami vytvoríme malé guľky, ktoré opekáme na rozpustenom masle na panvici. Priebežne ich otáčame a varíme asi 7 až 10 minút, dokým nie sú hnedé z každej strany.

spenat v hrnci

Keď už máme ryžu hotovú, pridáme ku nej po kúskoch umytý špenát a postupne miešame. Nakoniec pridáme aj mlieko a všetko dôkladne premiešame.

Bazalkové mäsové guľky s tekvicovo-špenátovou ryžou

Keď máme ryžu aj mäso hotové, môžeme servírovať. Tekvicovú ryžu rozdelíme do tanierov, uložíme na ňu mäsové guľky a posypeme zvyšnou bazalkou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Bazalkové mäsové guľky s tekvicovo-špenátovou ryžou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 692 kcal / 147 kcal, Tuky: 14 g / 3,0 g, Sacharidy: 96 g / 20,4 g, Bielkoviny: 41 g / 8,7 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:
Basmati ryža, Cesnak, Maslo, Mleté morčacie mäso, Panko, Polotučné mlieko, Špenát baby, Tekvica maslová, Bazalka, Muškátový orech, Talianske korenie, Soľ, Čierne korenie

6.39

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Ak si vytvoríte objednávku do stredy 12:00 -> balík vám pošleme vo štvrtok s doručením v piatok
Ak si vytvoríte objednávku do nedele 12:00 -> balík vám pošleme v pondelok s doručením v utorok
Doručovanie počas sviatkov nájdete na tomto odkaze.
Cena bez surovín
Cena za objednané suroviny
Celková suma
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.