...

Pečený losos

s feniklovo-grepovým šalátom a pekanovými orechmi

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2390 kJ /
571 kcal
239 kJ /
57 kcal

Tuky

24 g

2,4 g

nasýtené mastné kyseliny

2 g

0,2 g

nenasýtené mastné kyseliny

1 g

0,1 g

Sacharidy

57 g

5,7 g

Cukry

35 g

3,5 g

Vláknina

13 g

1,3 g

Bielkoviny

40 g

4,0 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie
Cesnak (strúčik)

1

Dijónska horčica (g)

10

Fenikel (ks)

2

Grepfruit (ks)

2

Jablčný ocot (ml)

5

Jarná cibuľka (zväzok)

0,5

Losos* (g)

300

Med (g)

10

Olivový olej (ml)

20

Pekanové orechy (g)

20

Sójová omáčka (ml)

10

Drvené chilli
Soľ, čierne korenie
*  uschovajte v chladničke
Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

8. Orechy a výrobky z nich

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

12. Oxid siričitý a siričitany

12. Oxid siričitý a siričitany

Postup

Do misky postupne vkladáme polovicu nadrobno nakrájanej cibuľky, pretlačený cesnak, sójovú omáčku, soľ, čierne korenie a polovicu chilli. Lososa umyjeme, osušíme a obalíme marinádou z misky.

Z fenikla odrežeme na jednej strane tvrdé konce a na druhej zelené lístky. Ďalej ho rozrežeme pozdĺžne na dve polovice a následne na asi 1 cm široké pásiky. Presunieme ich na plech, pokvapkáme polovicou oleja, osolíme a okoreníme. Pečieme 15 minút pri 230 stupňoch.

Do misky za sebou pridávame ocot, zvyšok oleja, med, horčicu, chilli, soľ a čierne korenie. Premiešame.

Grepfruit očistíme, zbavíme bielej šupky, vyberieme kôstky, nakrájame na kolieska a prerežeme na polmesiačiky.  Presunieme do misky z predchádzajúceho kroku a premiešame.

Vyberieme plech z rúry a posunieme fenikel na jednu stranu. Pridáme ku nemu lososa a pečieme ešte 10 minút. 

Pečený losos s feniklovo-grepovým šalátom a pekanovými orechmi

Keď je ryba hotová, presunieme do misky s grepom opečený fenikel a nadrobno nakrájané orechy. Premiešame a rozdelíme do tanierov. Doplníme lososom a posypeme zvyšnou jarnou cibuľkou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Pečený losos s feniklovo-grepovým šalátom a pekanovými orechmi

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 484 kcal / 97 kcal, Tuky: 14 g / 2,8 g, Sacharidy: 40 g / 8,0 g, Bielkoviny: 48 g / 9,6 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:
Cesnak, Dijónska horčica, Fenikel, Grepfruit, Jablčný ocot, Jarná cibuľka, Losos, Med, Olivový olej, Pekanové orechy, Sójová omáčka, Drvené chilli, Soľ, Čierne korenie

9.29

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Ak si vytvoríte objednávku do stredy 12:00 -> balík vám pošleme vo štvrtok s doručením v piatok
Ak si vytvoríte objednávku do nedele 12:00 -> balík vám pošleme v pondelok s doručením v utorok
Doručovanie počas sviatkov nájdete na tomto odkaze.
Cena bez surovín
Cena za objednané suroviny
Celková suma

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.