...

Kurací šalát

s cícerom a limetkovo-medovým dresingom

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2025 kJ /
484 kcal
405 kJ / br 97 kcal

Tuky

14 g

2,8 g

nasýtené mastné kyseliny

1 g

0,2 g

nenasýtené mastné kyseliny

0 g

0 g

Sacharidy

40 g

8,0 g

Cukry

12 g

2,4 g

Vláknina

7 g

1,4 g

Bielkoviny

48 g

9,6 g

Čas

25 minút

Suroviny na 2 porcie
Červená cibuľa (ks)

0,5

Cherry paradajky (g)

100

Cícer* (g)

200

Grécky jogurt* (g)

100

Kuracie prsia* (g)

300

Limetka (ks)

0,5

Med (g)

20

Olivový olej (ml)

20

Oranžová paprika (ks)

0,5

Rukola (g)

100

Vínny ocot biely (ml)

20

Granulovaný cesnak

Koriander

Paprika sladká mletá

Rasca

Soľ, Čierne korenie

*  uschovajte v chladničke
Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

12. Oxid siričitý a siričitany

Postup

marinujuca cibula

V hlbokom tanieri spolu zmiešame ocot, polovicu medu a soľ. Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké polmesiačiky. Presunieme do taniera s octom, premiešame a necháme marinovať.

pomiesane koreniny

V druhom hlbokom tanieri spolu zmiešame granulovaný cesnak, papriku, rascu, kôru z limetky, soľ a čierne korenie.

kura na panvici

Kuracie prsia umyjeme, vysušíme a prerežeme horizontálnym rezom na tenšie filety. Následne ich presunieme do taniera z predošlého kroku a dôkladne premiešame. V panvici rozpálime polovicu oleja a opekáme na nej mäso po 5 minút z každej strany. 

dresing-2

V miske spolu zmiešame polovicu nadrobno nakrájaného koriandra, šťavu z limetky, jogurt, med, olej a soľ. Ak je dresing príliš hustý, pridáme malé množstvo vody, aby sme dostali tekutejšiu konzistenciu.

salat-2

Paradajky rozpolíme a presunieme do misky. Papriku zbavíme jadierok, nakrájame na malé kocky a takisto pridáme do misky s paradajkami. Nakoniec prisypeme aj rukolu a cícer zbavený nálevu. Premiešame.

Kurací šalát s cícerom a limetkovo-medovým dresingom

Do tanierov rozdelíme šalát a polejeme dresingom zo štvrtého kroku. Mäso nakrájame na malé pásiky a pridáme ku šalátu. Nakoniec taniere ozdobíme cibuľou z prvého kroku a zvyšným koriandrom. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Kurací šalát s cícerom a limetkovo-medovým dresingom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 484 kcal / 97 kcal, Tuky: 14 g / 2,8 g, Sacharidy: 40 g / 8,0 g, Bielkoviny: 48 g / 9,6 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:
Červená cibuľa, Cherry paradajky, Cícer, Grécky jogurt, Kuracie prsia, Limetka, Med, Olivový olej, Oranžová paprika, Rukola, Vínny ocot biely, Granulovaný cesnak, Koriander, Paprika sladká mletá, Rasca, Soľ, Čierne korenie

7.39

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Ak si vytvoríte objednávku do stredy 12:00 -> balík vám pošleme vo štvrtok s doručením v piatok
Ak si vytvoríte objednávku do nedele 12:00 -> balík vám pošleme v pondelok s doručením v utorok
Doručovanie počas sviatkov nájdete na tomto odkaze.
Cena bez surovín
Cena za objednané suroviny
Celková suma

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.