Blue cheese burger

s višňovo-brusnicovou omáčkou a citrónovým kelom

Hamburger v kategórii fit? Je to možné? Áno, je to tak. Tento burger s nivou a sladkou omáčkou perfektne dopĺňa kel, ktorý je obalený úžasným dresingom. Ten sa skladá z dijónskej horčice, cesnaku, medu a citrónovej šťavy. Kto by jedol surový kel? No toto sa naozaj oplatí vyskúšať. Nebudete ľutovať!

    #hviezdoukuchyne

blue cheese burger

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2808 kJ / 671 kcal
638 kJ / 152 kcal

Tuky

30 g

 6,8 g

nasýtené mastné kyseliny

8 g

1,8 g

nenasýtené mastné kyseliny

5 g

0,4 g

Sacharidy

51 g

11,6 g

Cukry

8 g

1,8 g

Vláknina

7 g

1,6 g

Bielkoviny

47 g

10,7 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Kaiserka (ks)

2

Niva* (g)

50

Brusnice (g)

25

Víšne* (g)

150

Cesnak (strúčik)

1

Kel (g)

200

Hovädzie mäso mleté* (g)

300

Citrón (ks)

0,5

Trstinový cukor (g)

5

Dijónska horčica (g)

5

Olivový olej (ml)

10

Med (g)

5

Tmavé balsamico (ml)

10

Rozmarín 

 

Cesnakový prášok 

Soľ, čierne korenie

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

8. Orechy a výrobky z nich

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

12. Oxid siričitý a siričitany

Postup

visne s brusnicami

V hrnci spolu zmiešame višne, brusnice, balsamico, cukor, rozmarín, soľ a čierne korenie. Privedieme k varu a stíšime plameň. Vidličkou mierne roztlačíme zmes, aby višne pustili šťavu a varíme na nízkom plameni 15 minút.

okorenene maso

Rukami vytvroíme z mäsa placky do hamburgerov. Osolíme a okoreníme čierním korením. Posypeme z každej strany aj granulovaným cesnakom.

maso na panvici

Na panvici opekáme mäso 4-5 minút z každej strany, až kým už nevidno červené mäso. Placky občas pritlačíme, aby si zachovali tvar.

dresing

Do stredne veľkej misky pretlačíme cesnak. Pridáme ku nemu olivový olej, horčicu, med, šťavu z citróna, soľ a čierne korenie. Premiešame.

kel

Kel nakrájame na pásiky a pridáme do misky s dresingom. Rukami ho dôkladne obalíme dresingom, až kým kel mierne nezmäkne.

Blue cheese burger

Žemľu môžeme opiecť a máme všetko pripravené. Na spodnú časť žemle uložíme mäso, pokryjeme nadrobenou nivou, pridáme zmes z hrnca a prikryjeme druhou časťou žemle. Podávame s kelom. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Blue cheese burger s višňovo-brusnicovou omáčkou a citrónovým kelom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 671 kcal / 152 kcal, Tuky: 30 g / 6,8 g, Sacharidy: 51 g / 11,6 g, Bielkoviny: 47 g / 10,7 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Brusnice, Cesnak, Citrón, Dijónska horčica, Hovädzie mäso mleté, Kaiserka, Kel, Med, Niva, Olivový olej, Tmavé balsamico, Trstinový cukor, Višne, Rozmarín, Granulovaný cesnak, Soľ, Čierne korenie

6.69

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *