Stačí uvariť

Vegánske krémové “Alfredo” linguine

s tekvicovo-orieškovou omáčkou a špenátom

Pre vegánov tu máme tento týždeň cestoviny linguine s tekvicou a kešu orieškami. Nie, nie sú to špagety. Sú to linguine, a preto sú úplne skvelé. Ale keď ich neviete nikde zohnať a nechcete / nemôžete využiť naše služby, tak poslúži určite aj iná cestovina. Čo je dôležité pri tomto jedle je tá omáčka.   #hviezdoukuchyne

veganske cestoviny

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2712 kJ / 648 kcal
903 kJ / 216 kcal

Tuky

24 g

8,0 g

nasýtené mastné kyseliny

4 g

1,3 g

nenasýtené mastné kyseliny

0 g

0,0 g

Sacharidy

85 g

28,3 g

Cukry

7 g

2,3 g

Vláknina

4 g

1,3 g

Bielkoviny

23 g

7,7 g

Čas

25 minút

Suroviny na 2 porcie

Špenát baby (g)

150

Kešu (g)

100

Cesnak (strúčik)

2

Linguine (g)

140

Tekvica maslová (g)

200

Hladká múka (g)

10

Muškátový orech

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

5. Arašidy a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

8. Orechy a výrobky z nich

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

varime cestoviny

V prvom hrnci dáme variť osolenú vodu. Keď zovrie, odoberieme 200 ml vody a zalejeme kešu v malej miske. Necháme odložené 15 minút. Do zvyšnej vriacej vody dáme variť cestoviny. Približne 5 minút.  Nakoniec ich scedíme a odložíme nabok.

varime tekvicu

Tekvicu očistíme, zbavíme jadierok a nakrájame na malé kocky. Dáme ju variť do druhého hrnca s osolenou vodou. Privedieme k varu, potom stíšime plameň a varíme dokým tekvica nezmäkne. Asi 10 minút. Scedíme a použijeme v ďaľšom kroku.

tekvica a oriesky v hrnci

Do tretieho hrnca (alebo mixéra) vložíme uvarenú tekvicu, odmočené kešu, hladkú múku, prelisovaný cesnak, muškátový orech, soľ, čierne korenie a 200 ml vody (2 porcie).

omacka

Suroviny z predošlého kroku rozmixujeme ponorným alebo klasickým mixérom do hladka. Pridáme ešte vodu, ak je zmes príliš hustá.

cestoviny s omackou

Hrniec s omáčkou presunieme na sporák a na stredne veľkom plameni ku nej pridáme umytý špenát. Priebežne premiešavame, kým sa nezredukuje. Potom pridáme aj cestoviny a všetko spolu ďalej miešame. Varíme ešte 4 minúty.

veganske cestoviny

Keď je v hrnci všetko dôkladne premiešané, môžeme podávať. Cestoviny rozdelíme do tanierov a môžeme jesť. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Vegánske krémové “Alfredo” linguine s tekvicovo-orieškovou omáčkou a špenátom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 648 kcal / 216 kcal, Tuky: 24 g / 8,0 g, Sacharidy: 85 g / 28,3 g, Bielkoviny: 23 g / 7,7 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Cesnak, Hladká múka, Kešu, Linguine, Špenát baby, Tekvica maslová, Muškátový orech, Soľ, Čierne korenie

5.69

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Vyberajte podľa kategórií

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *