Rump steak s čínskym šalátom

z pekinskej kapusty, uhorky a arašidov

Steak ako každý iný? Nie tak celkom. My ho poprepichujeme vidličkou a necháme marinovať v marináde zo sójovej omáčky a šťavy z limetky. Kým sa steak marinuje, prichystáme svieži dresing pre uhorkovo-kapustový šalát, ktorý nakoniec pokropíme arašidmi. Steak pečieme podľa toho, ako ho chceme prepečený – 2 až 5 minút na stranu. #hviezdoukuchyne

Steak so salatom

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2084 kJ / 498 kcal
416 kJ / 99 kcal

Tuky

29 g

5,8 g

nasýtené mastné kyseliny

2 g

0,4 g

nenasýtené mastné kyseliny

13 g

2,6 g

Sacharidy

15 g

3,0 g

Cukry

6 g

1,2 g

Vláknina

1 g

0,2 g

Bielkoviny

46 g

9,2 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Uhorka (ks)

0,5

Cesnak (strúčik)

1

Limetka (ks)

1

Pekinská kapusta (ks)

0,5

Arašidy (g)

25

Rump steak* (g)

350

Ryžový ocot (ml)

30

Sójová omáčka (ml)

30

Olivový olej (ml)

30

Chilli

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

8. Orechy a výrobky z nich

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

13. Vlčí bôb a výrobky z neho

Postup

steak sa marinuje

Do hlbokého taniera vyšťavíme polovicu limetky a prilejeme sójovú omáčku. Mäso umyjeme, osušíme a prepichneme na niekoľkých miestach vidličkou. Obalíme z oboch strán marinádou a necháme marinovať 10 minút.

dresing

Do malej misky odšťavíme druhú polovicu limetky, prilejeme polovicu olivového oleja, ryžový ocot, pridáme prelisovaný cesnak, chilli a soľ. Premiešame.

salat

Pekinskú kapustu umyjeme a zbavíme tvrdých častí listov. Nakrájame na malé pásiky a presunieme do väčšej misky. Uhorku umyjeme, prekrojíme pozdĺžne a nakrájame na polmesiačiky. Zalejeme dresingom z predošlého kroku a premiešame.

maso sa pecie

Na panvici rozpálime olivový olej a opečieme na ňom marinovaný steak. Pečieme 2 – 5 minút z každej strany podľa vlastných preferencií. 

steak so salatom

Na tanier uložíme šalát a doplníme na pásy nakrájaným steakom. Posypeme arašidmi a môžeme servírovať. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Rump steak s čínskym šalátom z pekinskej kapusty, uhorky a arašidov

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 498 kcal / 99 kcal, Tuky: 29 g / 5,8 g, Sacharidy: 15 g / 3,0 g, Bielkoviny: 46 g / 9,2 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Arašidy, Cesnak, Limetka, Olivový olej, Pekinská kapusta, Rump steak, Ryžový ocot, Sójová omáčka, Uhorka, Chilli, Soľ, Čierne korenie

8.79

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *