Bravčové pliecko

na cibuli so štúchanými zemiakmi so špenátom

Jedlá do 30 minút tvoria väčšinu našich receptov. Je to aj z toho dôvodu, aby ste kvôli chutnej večeri netrávili hodiny za sporákom, keď sa to koniec koncov aj tak zje za pár minút a ďalší deň tá istá pesnička. Toto jedlo je jedným z takýchto receptov. Šťavnaté bravčové poteší nejedného milovníka mäsa. To je doplnené pomastenými zemiakmi s čerstvým špenátom. Takže aj trochu železa pre Pepkov námorníkov.          #hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2418 kJ /
578 kcal
483 kJ / 115 kcal

Tuky

31 g

6,2 g

nasýtené mastné kyseliny

11 g

2,2 g

nenasýtené mastné kyseliny

0 g

0,0 g

Sacharidy

51 g

10,2 g

Cukry

13 g

2,6 g

Vláknina

1 g

0,2 g

Bielkoviny

26 g

5,2 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie
Bravčové plece* (g)

300

Bravčová masť* (g)

20

Žltá cibuľa (ks)

1

Cesnak (strúčik)

10

Rasca (g)

10

Hladká múka (g)

20

Kari korenie (g)

10

Paprika sladká mletá (g)

10

Maslo* (g)

25

Zemiaky (g)

400

Špenát baby (g)

100

Soľ, čierne korenie
*uschovajte v chladničke
Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

Postup

cibula cesnak a maso

Rúru zapneme na 200 stupňov a necháme rozohriať. Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na 2 cm hrubé rezne. Cibuľu nakrájame na plátky a cesnak nadrobno.

paprika s mukou

V hlbokom tanieri zmiešame kari korenie, rascu, hladkú múku a mäso v zmesi obalíme z oboch strán.

maso v panvici

Na panvicu dáme polovicu maste a opražíme mäso po 2 minúty z každej strany, aby sa nám mäsko zatvorilo. Po 4 minútach ho vyberieme na bok a do panvice pridáme pohár vody. Necháme zovrieť.

cibula v pekaci

Pekáč vymastíme zvyškom maste a poukladáme na to cibuľu s cesnakom. Na vrch pridáme opečené mäsko, zalejeme výpekom z panvice a dáme piecť do rúry. Ak by sa výpek odparil, prilejeme ešte vodu.

pliecko v rure

Po 20 minútach mäso otočíme a pečieme ešte aspoň 10 minút. Medzitým si pripravíme zemiaky. Očistíme, nakrájame a varíme v osolenej vode. Scedíme, pridáme maslo a špenát a necháme 5 minút prikryté. Nakoniec zmes premiešame a popučíme.

pliecko na cibuli

Zemiaky sú pripravené, mäsko je pripravené a môžeme sa prichystať aj my. Na tanier zemiaky, potom cibuľku, mäsko, opäť cibuľku a zalejeme výpekom. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept?Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Bravčové pliecko na cibuli so štúchanými zemiakmi so špenátom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 578 kcal / 115 kcal, Tuky: 31 g / 6,2 g, Sacharidy: 51 g / 10,2 g, Bielkoviny: 26 g / 5,2 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Bravčová masť, Bravčové plece, Cesnak, Hladká múka, Maslo, Špenát baby, Zemiaky, Žltá cibuľa, Kari korenie, Paprika sladká mletá, Rasca, Soľ

5.69

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *