Stačí uvariť

Chrumkavý bravčový rezeň

obalený v cornflakes s pečenými zemiakmi

Pripaviť si rezeň je vždy dobrý nápad. Vajíčko, strúhanka, múka – klasika. Ale my sme tu preto, aby sme každé jedlo urobili zaujímavejším a zvláštnejším. Pridajme teda do obaľovania obľúbené raňajkové cornflakes a vznikne nám tak ešte chrumkavejší a chutnejší rezeň ako sme jedávali doteraz.    #hviezdoukuchyne

Rezeň v cornflakesoch

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
3695 kJ /
883 kcal
739 kJ / 176,6 kcal

Tuky

49 g

9,8 g

nasýtené mastné kyseliny

1 g

0,2 g

nenasýtené mastné kyseliny

3 g

0,6 g

Sacharidy

65 g

13,0 g

Cukry

12 g

2,4 g

Vláknina

0 g

0,0 g

Bielkoviny

44 g

8,8 g

Čas

30 minút

Suroviny na prípravu 2 porcií:
Bravčové karé* (g)

300

Zemiaky (g)

400

Repkový olej (g)

80

Vajíčko* (ks)

2

Cornflakes (g)

30

Hladká múka (g)

30

Soľ, čierne korenie
*uschovajte v chladničke
Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

8. Orechy a výrobky z nich

Postup

suroviny na pripravu

Na obaľovanie budeme potrebovať 3-5 tanierov. Jeden na múku, v druhom si rozmiešame vajíčka, v treťom podrvíme cornflakes na menšie kúsky, štvrtý je na neobalené a piaty na obalené mäsko.

vyklepane maso

Bravčové karé umyjeme, vysušíme a rozdelíme na rovnaké kusy. Potrebujeme ich tenšie, a tak ich klasicky vyklepeme. Ak nám chýba na to nástroj, môžeme improvizovať, napríklad valčekom na cesto.  Funguje to.

nakrajane zemiaky

Zemiaky umyjeme a nakrájame na kolieska. Dáme ich do misky, kde ich okoreníme, osolíme a polejeme kúskom oleja. Premiešame a premiestníme na plech, na ktorom je papier na pečenie. Rozprestrieme ich poriadne po celom priestore.

suroviny na trojobal

Zemiaky dáme do rúry na 15-20 minút pri 200 stupňoch. Medzitým obalíme naklepané mäso. Z oboch strán najprv múka, potom rozšľahané vajíčka a nakoniec cornflakesy.

rezen v panvici

Zvyšný olej vylejeme na vyhriatu panvicu. Keď sa olej rozpáli, vyprážame rezeň z oboch strán asi 5-7 minút, kým trojobal nezhnedne.

rezen v cornflakesoch

Ako prílohu si dáme, čo nám sedí ku rezňu. Koľko ľudí, toľko chutí. Ak ste si vybrali majonézu alebo kečup alebo tatarku alebo niečo iné, prajeme vám dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Chrumkavý bravčový rezeň v cornflakes s baby zemiakmi

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 883 kcal / 176 kcal, Tuky: 49 g / 9,8 g, Sacharidy: 65 g / 13 g, Bielkoviny: 44 g / 8,8 g

Balíky rozvážame v okresoch Košice I, Košice II, Košice III, Košice IV, Košice okolie a na územie mesta Prešov.

Dátum a čas doručenia si určíte v pokladni.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Bravčové karé, Cornflakes, Hladká múka, Repkový olej, Vajíčko, Zemiaky, Soľ, Čierne korenie

4.59

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Nie je na sklade

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *