...

Jarné závitky

s tofu a arašidovou omáčkou

Jar je síce ďaleko (pravdepodobne), ale to nám nebráni v tom, aby sme si nemohli pripraviť jarné závitky a priniesť kúsok ďalekého východu ku nám na Slovensko. V tomto recepte sa varí len jediná vec – cestoviny. To by sme mohli zvládnuť. Ak sme ešte nikdy nerobili s ryžovým papierom, tak to može byť mierne náročné, ale nebojte. Pošleme vám pár kusov navyše, natrénujete sa, a potom budete v rolovaní závitkov machri.          #hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
1967 kJ /
470 kcal
984 kJ / 235 kcal

Tuky

17 g

8,5 g

nasýtené mastné kyseliny

2 g

1,0 g

nenasýtené mastné kyseliny

5 g

2,5 g

Sacharidy

72 g

36 g

Cukry

11 g

5,5 g

Vláknina

7 g

3,5 g

Bielkoviny

13 g

6,5 g

Čas

20 minút

Suroviny na 2 porcie
Tofu* (g)

100

Mrkva (g)

50

Uhorka (ks)

0,5

Ryžové rezance (ks)

40

Avokádo (ks)

0,5

Ryžový papier (ks)

20

Arašidové maslo (g)

60

Sójová omáčka (ml)

15

Med (g)

20

Ľadový šalát (g)

50

Soľ, čierne korenie
*uschovajte v chladničke
Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

 

Postup

ocistena zelenina

Pripravíme si suroviny, ktoré budeme krájať. Umyjeme a očistíme uhorku, mrkvu, avokádo a tofu.

nakrajana zelenina

Suroviny z predošleho kroku nakrájame na približne rovnaké pásiky. Tofu opražíme na sucho na panvici asi 5 minút.

ryzovy papier

Ryžové cestoviny dáme variť do vriacej osolenej vody kým nezmäknú (5-6 minút). Ryžový papier dáme na tanier a polejeme ho vodou. Počkáme pár sekúnd, kým ňou nasiakne.

naplneny ryzovy papier

Na papier položíme šalátové listy tak, aby sme mali okraje voľné (viac voľné ako je na obrázku). Na šalát pridávame postupne mrkvu, uhorku, avokádo, tofu a cestoviny v menších množstvách.

zrolovana rolka

Menej je viac aj v tomto prípade, pretože sa nám bude lahšie zatvárať rolka. Vrchnú a spodnú časť papiera prehneme nad obsah, a potom rolujeme zo strany na druhú stranu.

jarne zavitky

Podávame s arašidovou omáčkou. Tú si pripravíme zmiešaním arašidového masla, sójovej omáčky, medu a 50 ml vody. Závitky prerežeme na polku a namáčame do omáčky. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Jarné závitky s tofu a arašidovou omáčkou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 470 kcal / 235 kcal, Tuky: 17 g / 8,5 g, Sacharidy: 72 g / 36 g, Bielkoviny: 13 g / 6,5 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Arašidové maslo, Avokádo, Ľadový šalát, Med, Mrkva, Ryžové rezance, Ryžový papier, Sójová omáčka, Tofu, Uhorka

5.99

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.