Stačí uvariť

Bravčové tacos

so šalátom z opečenej broskyne a jalapeñom

Ďalší týždeň a ďalší recept na tacos. Tešíte sa tak veľmi ako my? Tentokrát do pšeničnej placky skryjeme v bohatej koreninovej zmesi obalené bravčové karé. To doplníme šalátom skladajúcim sa z limetky, červenej cibule, papričky jalapeño a opečenej broskyne. Ozdobíme koriadnrom a môžeme sa pustiť do toho.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2674 kJ /
639 kcal
764 kJ /
182 kcal

Tuky

33 g

9,4 g

nasýtené mastné kyseliny

12 g

3,4 g

nenasýtené mastné kyseliny

17 g

4,9 g

Sacharidy

55 g

15,7 g

Cukry

12 g

3,4 g

Vláknina

2 g

0,6 g

Bielkoviny

26 g

7,4 g

Čas

25 minút

Suroviny na 2 porcie

Bravčové karé* (g)

200

Broskyňa (ks)

2

Červená cibuľa (ks)

0,5

Cesnak (strúčik)

1

Jalapeño (ks)

1

Limetka (ks)

1

Olivový olej (ml)

10

Tortilla pšeničná (g)

6

Chilli

 

Cibuľový prášok

 

Granulovaný cesnak

 

Koriander

 

Rasca

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

korenie

V hlbokom tanieri spolu zmiešame chilli, rascu, soľ, granulovaný cesnak, cibuľový prášok a čierne korenie.

obalene kare

Mäso umyjeme a rozrežeme na dve rovnaké časti. Obe obalíme koreninovou zmesou zo všetkých strán. Na oleji opečieme mäso 8 minút. Priebežne ho otáčame.

cibula limetka a jalapeno

Do stredne veľkej misky postupne vkladáme nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak a jalapeño zbavené jadierok nakrájané na malé kúsky. Zalejeme limetkovou šťavou. Osolíme a pridáme nadrobno nasekaný koriander.

broskyne

Broskyňu rozdelíme na polovice a opečieme na suchej panvici po 3 minúty z každej strany. Nakrájame na malé kúsky a pridáme do misky s jalapeñom. Premiešame.

Bravčové tacos so šalátom

Tortilly môžeme zohriať v mikrovlnke. Rozdelíme ich do tanierov, pridáme na plátky nakrájané mäso a broskyňový šalát. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Bravčové tacos so šalátom z opečenej broskyne a jalapeñom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 639 kcal / 182 kcal, Tuky: 33 g / 9,4 g, Sacharidy: 55 g  / 15,7 g, Bielkoviny: 26 g / 7,4 g

Balíky rozvážame v okresoch Košice I, Košice II, Košice III, Košice IV, Košice okolie a na územie mesta Prešov.

Dátum a čas doručenia si určíte v pokladni.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Bravčové karé, Broskyňa, Červená cibuľa, Cesnak, Jalapeño, Limetka, Olivový olej, Tortilla pšeničná, Chilli, Cibuľový prášok, Granulovaný cesnak, Koriander, Rasca, Soľ, Čierne korenie

Ak všetky suroviny nepotrebujete, môžete si vybrať zo zoznamu, ktoré Vám prinesieme domov.

6.29

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Vyberajte podľa kategórií

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *