...

Brusnicovo-morčací burger

s červenou cibuľou, kozím syrom a zeleným jablkom

Naše burgre sú povestné tým, že sú originálne a chutné. No a potom príde raz za čas taký, ktorý všetky prekoná. Naozaj. Morčacie mäso zmiešame s brusnicami a panko strúhankou. V opečenej žemli ho doplníme skaramelizovanou cibuľkou, kozím syrom a šalátom s brusnicami a jablkom. Poďme na to!

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2845 kJ /
680 kcal
646 kJ /
154 kcal

Tuky

23 g

5,2 g

nasýtené mastné kyseliny

5 g

1,1 g

nenasýtené mastné kyseliny

7 g

1,6 g

Sacharidy

86 g

19,5 g

Cukry

25 g

5,7 g

Vláknina

8 g

1,8 g

Bielkoviny

40 g

9,1 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Brusnice (g)

50

Červená cibuľa (ks)

0,5

Dijónska horčica (g)

10

Jablčný ocot (ml)

10

Jablko Granny Smith (ks)

1

Kaiserka (ks)

2

Kozí syr* (g)

50

Med (g)

10

Mleté morčacie mäso* (g)

300

Olivový olej (ml)

20

Panko (g)

50

Šalátový mix (g)

100

Tmavé balsamico (ml)

10

Worchestrova omáčka (ml)

5

Sušená šalvia

Talianske korenie

Soľ, čierne korenie

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

8. Orechy a výrobky z nich

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

12. Oxid siričitý a siričitany

13. Vlčí bôb a výrobky z neho

Postup

cibula v panvici

Cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska. V panvici rozpálime tretinu oleja, na ktorej opečieme osolenú cibuľu. Opekáme asi 5 minút. Následne pridáme balsamico a worchester a mierne premiešame. Vypneme plyn a necháme marinovať.

vytvarovane burgre

Do stredne veľkej misky vložíme panko, morčacie mäso, polovicu na malé kúsky nakrájaných brusníc, šalviu, talianske korenie, soľ a čierne korenie. Rukami dôkladne zmes premiešame a vytvarujeme placky.

burgre v panvici

Na polovici zvyšného oleja opečieme pripravené placky. Obracačkou pritlačíme mäso o panvicu. Pečieme podľa vlastných preferencií, približne 4 minúty na každú stranu.

suroviny na dresing

V čistej stredne veľkej miske spolu zmiešame med, olej, ocot, horčicu, soľ a čierne korenie. Prisypeme šalátový mix, zvyšok nadrobno nasekaných brusníc a na kocky nakrájané jablko zbavené jadierok. Premiešame.

Brusnicovo-morčací burger

Žemle rozrežeme a môžeme zapiecť. Na spodnú časť uložíme mäso, pridáme cibuľu, kúsky kozieho syra, malé množstvo šalátu a druhú časť žemle. Podávame so zvyšným šalátom. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Brusnicovo-morčací burger s červenou cibuľou, kozím syrom a zeleným jablkom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 680 kcal / 154 kcal, Tuky: 23 g / 5,2 g, Sacharidy: 86 g  / 19,5 g, Bielkoviny: 40 g / 9,1 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Brusnice, Červená cibuľa, Dijónska horčica, Jablčný ocot, Jablko Granny Smith, Kaiserka, Kozí syr, Med, Mleté morčacie mäso, Olivový olej, Panko, Šalátový mix, Tmavé balsamico, Worchestrova omáčka, Sušená šalvia, Talianske korenie, Soľ, Čierne korenie

Ak všetky suroviny nepotrebujete, môžete si vybrať zo zoznamu, ktoré Vám prinesieme domov.

6.89

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.