Kapustové rotini

s mrkvou, slaninou a vlašskými orechami

V ústach nám bude chrumkať opečená slaninka, vlašské orechy a červená kapusta. Tento chrumkavý mix zmiešame s cestovinami, bazalkou a nastrúhaným parmezánom a pripravíme si veľmi jednoduchý obed alebo večeru za pár minút. Práve vďaka kapuste sa dostanete až ku 8 gramom vlákniny v jednej porcii.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2418 kJ /
578 kcal
636 kJ /
152 kcal

Tuky

29 g

7,6 g

nasýtené mastné kyseliny

8 g

2,1 g

nenasýtené mastné kyseliny

12 g

3,2 g

Sacharidy

59 g

15,5 g

Cukry

13 g

3,4 g

Vláknina

8 g

2,1 g

Bielkoviny

21 g

5,5 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Anglická slanina plátky* (ks)

4

Červená kapusta (g)

400

Cesnak (strúčik)

1

Jablčný ocot (ml)

10

Mrkva (ks)

1

Olivový olej (ml)

10

Parmezán* (g)

30

Rotini (g)

100

Šalotka (ks)

1

Vlašské orechy (g)

25

Bazalka

1

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

8. Orechy a výrobky z nich

11. Sezamové semená a výrobky z nich

12. Oxid siričitý a siričitany

Postup

cestoviny v hrnci

V slanej vriacej vode varíme cestoviny asi 5 minút. Následne ich scedíme a premyjeme studenou vodou. Necháme odkvapkať.

slanina

V panvici opečieme 5 minút na kocky nakrájanú slaninu. Následne ju vyberieme a odložíme nabok.

Kým sa slanina opeká, nakrájame šalotku nadrobno, prelisujeme cesnak, kapustu nakrájame na pásiky a mrkvu nastrúhame na rezance.

kapusta a mrkva v panvici

V panvici po slanine opečieme na olivovom oleji cibuľu, cesnak, mrkvu a kapustu. Priebežne premiešavame a varíme asi 5 minút, dokým kapusta nezmäkne. 

kapusta cestoviny a parmezan v panvici

Následne pridáme do panvice cestoviny, nastrúhaný parmezán, nasekanú bazalku, 50 ml vody (2 porcie), ocot, soľ a čierne korenie. Premiešame a varíme ešte 2 minúty, dokým sa voda neodparí.

Kapustové rotini s mrkvou

Zmes z panvice rozdelíme do tanierov a posypeme nahrubo nasekanými orechami a opečenou slaninou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Kapustové rotini s mrkvou, slaninou a vlašskými orechami

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 578 kcal / 152 kcal, Tuky: 29 g / 7,6 g, Sacharidy: 59 g  / 15,5 g, Bielkoviny: 21 g / 5,5 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Anglická slanina plátky, Červená kapusta, Cesnak, Jablčný ocot, Mrkva, Olivový olej, Parmezán, Rotini, Šalotka, Vlašské orechy, Bazalka, Soľ, Čierne korenie

Ak všetky suroviny nepotrebujete, môžete si vybrať zo zoznamu, ktoré Vám prinesieme domov.

5.29

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Vyberajte podľa kategórií