Burger z trhaného kuracieho mäsa

s krémovým kapustovým šalátom

Kuracie mäso budeme pripravovať špeciálnou metódou pošírovania. Je to často zamieňané za dusenie, no ide o varenie pod bodom varu (80 až 95 stupňov).  Týmto spôsobom pripravíme dokonalé kuracie stehná, ktoré následne natrháme a uložíme do žemlí. V burgri nesmie chýbať ani šalát, a tak my si pripravíme coleslaw z červenej kapusty.

    #hviezdoukuchyne

burger s trhanym masom

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2619 kJ / 626 kcal
494 kJ / 118 kcal

Tuky

25 g

4,7 g

nasýtené mastné kyseliny

7 g

1,3 g

nenasýtené mastné kyseliny

1 g

0,2 g

Sacharidy

68 g

12,8 g

Cukry

5 g

0,9 g

Vláknina

8 g

1,5 g

Bielkoviny

37 g

7,0 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Mrkva (ks)

2

Kuracie stehno bez kosti* (g)

400

Jarná cibuľka (zväzok)

0,5

Červená kapusta (g)

100

Kaiserka (ks)

4

Trstinový cukor (g)

5

Kečup (g)

30

Grécky jogurt* (g)

50

Vínny ocot biely (ml)

30

Paprika sladká mletá

 

Chilli

 

Cesnakový prášok 

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

12. Oxid siričitý a siričitany

Postup

zaklad v hrnci na varenie

V malom hrnci dáme spolu variť 200 ml vody (2 porcie), dve tretiny octu a cukru, sladkú papriku, chilli, granulovaný cesnak, soľ a čierne korenie. Premiešame. Pridáme umyté kuracie mäso zbavené mastných častí a varíme prikryté na slabom plameni.

zelenina na krajanie

Do stredne veľkej misky nastrúhame mrkvu, nakrájame na malé kúsky jarnú cibuľku a narežeme kapustu na tenké plátky. Premiešame.

zaklad privedieme k varu

Mäso z hrnca vyberieme po dvanástich minútach a presunieme na dosku na krájanie. Do hrnca s nálevom po mäse pridáme kečup, zvýšime plameň a varíme dokým nám nevznikne omáčka – asi 5 minút.

natrhane maso

Kuracie stehná od seba poodšľujeme dvoma vidličkami a potrháme ho na malé kúsky. Keď je omáčka hotová, pridáme ho do hrnca a dôkladne premiešame, aby sme ňou obalili celé mäso.

salat

Do misky so šalátom pridáme dresing, ktorý si teraz pripravíme. V malej miske spolu zmiešame jogurt, ocot, soľ, cukor a čierne korenie. Zmiešame ho so zeleninou v miske. 

Žemle prerežeme a opečieme napríklad v rúre.

burger s trhanym masom

Na opečenú žemľu uložíme trhané kuracie stehno, prikryjeme ho malou porciou šalátu a burger zatvoríme druhou polkou žemle. Podávame so zvyškom šalátu. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Burger z trhaného kuracieho mäsa s krémovým kapustovým šalátom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 626 kcal / 118 kcal, Tuky: 25 g / 4,7 g, Sacharidy: 68 g / 12,8 g, Bielkoviny: 37 g / 7,0 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Červená kapusta, Grécky jogurt, Jarná cibuľka, Kaiserka, Kečup, Kuracie stehno bez kosti, Mrkva, Trstinový cukor, Vínny ocot biely, Paprika sladká mletá, Chilli, Granulovaný cesnak, Soľ, Čierne korenie

5.99

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Ak si vytvoríte objednávku do stredy 12:00 -> balík vám pošleme vo štvrtok s doručením v piatok
Ak si vytvoríte objednávku do nedele 12:00 -> balík vám pošleme v pondelok s doručením v utorok
Doručovanie počas sviatkov nájdete na tomto odkaze.
Cena bez surovín
Cena za objednané suroviny
Celková suma

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *