Restované hovädzie a bok choy

so zázvorom, hubami a jasmínovou ryžou 

Vybrali sme pre vás recept na jedlo, ktoré môžete jesť od rána až do večera a nepriberiete. Teoreticky. Môže za to len 77 kalórií na 100 gramov jednej porcie. To je nič. Navyše na jeden tanier sa vám zmestí až 43 gramov bielkovín, ktoré vás zasýtia a dodajú silu. No a v neposlednom rade je to veľmi chutné.

    #hviezdoukuchyne

Steak na pyre

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
1736 kJ / 415 kcal
321 kJ / 77 kcal

Tuky

4 g

0,7 g

nasýtené mastné kyseliny

2 g

0,4 g

nenasýtené mastné kyseliny

0 g

0,0 g

Sacharidy

50 g

9,3 g

Cukry

3 g

0,6 g

Vláknina

1 g

0,2 g

Bielkoviny

43 g

8,0 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Bok choy (g)

1

Šampiňóny (g)

220

Cesnak (strúčik)

2

Zázvor (g)

40

Hovädzie mäso* (g)

300

Sójová omáčka (ml)

60

Ryžový ocot (ml)

10

Olivový olej (ml)

20

Jasmínová ryža (g)

100

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

13. Vlčí bôb a výrobky z neho

Postup

ryza

Jeden diel ryže dáme variť s dvoma dielmi osolenej vody a privedieme k varu. Stíšime plameň a mierne odkryté varíme, dokým sa voda neodparí. Vypneme plyn a necháme prikryté ešte 5 minút. 

maso v marinade

Hovädzie mäso nakrájame na menšie plátky a presunieme do hlbokého taniera. Zalejeme dvoma tretinami sójovej omáčky a necháme marinovať aspoň 5 minút. Následne na polovici olivového oleja mäso orestujeme 5 minút, vyberieme z panvice a odložíme nabok.

huby s bok choy

Kým sa mäso pieklo a marinovalo, nakrájali sme huby na plátky. Bok choy sme rozdelili na listy a odrežeme tvrdú časť kapusty od listovej. Huby dáme variť do panvice po mäsa so zvyškom olivového oleja. Varíme 3 minúty. Tvrdú časť bok choy nakrájame na tenké pásiky.

cesnak s hubami

Pásiky pridáme do panvice a varíme 5 minút. Priebežne premiešavame. Medzitým očistíme a nastrúhame zázvor a očistíme a prelisujeme cesnak. Pridáme do panvice a za neustáleho premiešavania varíme 1 minútu.

listovy bok choy

Pridáme listové časti bok choy do panvice, premiešame a varíme 3 minúty. Nakoniec pridáme aj mäso so všetkými šťavami a podlejeme zvyšnou sójovou omáčkou a ryžovým octom. Varíme 3 minúty.

hovadzie s bok choy

Mäso je uvarené, ryža tiež a môžeme podávať. Do taniera uložíme ryžu a doplníme zmesou z panvice. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Restované hovädzie a bok choy so zázvorom, hubami a jasmínovou ryžou 

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 415 kcal / 77 kcal, Tuky: 4 g / 0,7 g, Sacharidy: 50 g / 9,3 g, Bielkoviny: 43 g / 8,0 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Bok choy, Cesnak, Hovädzie mäso, Jasmínová ryža, Olivový olej, Ryžový ocot, Šampiňóny, Sójová omáčka, Zázvor, Soľ, Čierne korenie

6.79

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *